avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru absolventii de facultate si master
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru absolventii de facultate si master

Am terminat facultatea in 2009 apoi m-am inscris la master, iar pe 15 februarie 2011 am sustinut dizertatia. Intrebarea mea este urmatoarea: pot beneficia de ajutor de somaj in aceste conditii? Mentionez ca pe 15 februarie 2010 m-am angajat pentru prima oara si ca mi s-a desfacut contractul pe 26 ianuarie 2011 conform Art. 65 din Codul Muncii. In concluzie nu am reusit sa acumulez un an de munca.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:53, 12 Iunie 2011
1. Trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii.
2. La data inregistrarii trebuie sa nu fiti sub un contract individual de munca.
Multumesc. Sper sa fie valabila si in cazul meu solutia aceasta. Cel putin cateva luni, pana imi voi gasi ceva pe profil.
Va doresc o zi cat mai placuta!
Pot lua somaj fara sustinerea examenului de disertatie? Am toate examenele luate, doar ca nu voi sustine disertatia anul acesta din cauza ca e prea mare taxa de inscriere.
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã:
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

2. In Normele de aplicare a Legii 76/2002 s-a introdus un nou articol care spune:
Art. 51.1.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã, pe duratã nedeterminatã, absolvenţi de învãţãmânt superior care nu au promovat examenul de licenţã beneficiazã, în condiţiile legii, de subvenţia prevãzutã la art. 80 alin. (1) lit. b) din lege.

3. Asadar mergeti la Agentia de Somaj de care apartineti si solicitati amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand devin absolvent? danieldragomir danieldragomir Am fost inscris in perioada 2008 - 2010 la master iar datorita unor restante nu am putut sustine disertatia in 2010. Ultimul examen l-am sustinut si promovat ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? inchiriez2012 inchiriez2012 1.daca sunt la masterat si am terminat cu ultimul examen,insa nu am dat lucrarea de dizertatie,pot beneficia de ajutor de somaj? 2. daca sunt actualmente ... (vezi toată discuția)
Somaj ARETAPARASCHIV@YAHOO.com ARETAPARASCHIV@YAHOO.com copilul a terminat facultatea,dar nu a dat licenta.,o va da sesiunea din februarie, are drept la somaj? (vezi toată discuția)