1.daca sunt la masterat si am terminat cu ultimul examen,insa nu am dat lucrarea de dizertatie,pot beneficia de ajutor de somaj?
2. daca sunt actualmente student la master pot beneficia gratuit de cursuri de formare profesionala in cadrul AJOFM?sau alta modalitate de a beneficia de curusuri de formare profesionala?
1. - Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
- Dar incercati la Agentia de Somaj deoarece am vazut ca unele inregistreaza si absolventi fara sustinerea examenului de disertatie, dar trebuie sa aveti o adeverinta de la institutia de invatamant ca ati absolvit cursurile dar fara sustinerea examenului de disertatie.
2. Puteti sa beneficiati gratuit de cursurile de formare profesionala daca sunteti inregistrat la Agentia de Somaj, chiar daca nu primiti indemnizatie de somaj.