avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat..pls help !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat..pls help !

Am 18 ani, tanar antreprenor..am comis o fapta regretabila.Am fost intr-un magazin de haine am probat niste pantaloni si am observat ca plasticul acela antifurt era rupt, l-am lasat pe jos am luat pantalonii pe mine sub cei pe care-i aveam si am dat sa ies din magazin. La iesire una dintre angajate care intrase imediat in cabina de proba a venit cu antifurtul in mana si ma intrebat(banuind ceva) daca sunt vinovat, i-am zis ca am lautn site pantaloni si vreau sai platesc la casa, aveam 53 Ron la mine si costa 60. M-am dus la amsina am luat diferenta si am achitat pantalonii, intre timp sosind organele de politie, am fost condus la sectie mi s-a luat declaratie pentru dosar( ?!?!?! ) in care am prezentat aproximativ cum am prezentat aici, seria intamplarilor.Acum intrebarea mea e urmatoarea...ma duc la inchisoare sau nu? am sanse sa scap fara sa-mi fie afectat cazierul? Cam cat timp dureaza hotararea instantei? Mentionez ca NU am mai avut antecedente de nici un fel. Orice informatii credeti ca mi-ar fi de folos chiar daca nu raspuns la intrebarile mele sunt bine-venite ! ( politistul mi-a zis ceva de amenda penala - daca credeti ca asta ma asteapta as dori mai multe informatii).Multumesc anticipat, Vlad
Cel mai recent răspuns: anamarian , utilizator 21:45, 19 August 2008
plangere penala prealabila, care reprezinta actul de sesizare al organelor judiciare, poate fi retrasa oricand pana la ramanerea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
Incercati sa va impacati cu partea vatamata, cea care a introdus plangerea prealabila ,astfel incat sa fie inlaturata raspunderea penala si toate consecintzele juridice ce decurc din aceasta.
Daca plangerea este mentinute, vor fi efectuate acte de cercetare de catre organele politiei , procuror , apoi se vor verifica toate temeiurile legale pentru a se putea dispune trimiterea in judecata .
Daca se va dispune trimiterea in judecata , instantza va aprecia in concret modul de savarsire al infractiunii , cat si faptul ca dvs nu aveti antecedente.
Retineti ca si amenda penala este trecuta in cazier.
Incercati impacarea cu partea vatamata si repararea prejudiciul cauzat.
Angajati-va un aparator , puteti controla mai bine situatia de fapt in care va aflati.
Gresit!

Pentru furt nu poti sa-ti retragi plangerea decat in anumite conditii iar aici nu e cazul.

Mai mult ca probabil nu o sa se intample mare lucru. Probabil vreo amenda administrativa. Cititi topicul cu "Furt din Cora" ca o sa va lamuriti.
Am cautat subiectul despre CORA dar ceea ce am gasit se reera la cazuri rezolvate de catre paza din magazin, nicidecum de politie. Credeti ca am sanse reale pentru o amenda administrativa? M-ar ajuta foarte mult asta !
Inca ceva..credeti ca ar trebui sa vorbesc cu conducerea magzinului in vederea retragerii plangerii sau ce as putea discuta cu ei?
avand in vedere atingerea minima adusa unei valori sociale , s-ar putea dispune scoaterea de sub urmarire penala intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni(conform art 10Cod Procedura Penala.)
daca s-ar dispune scoaterea de sub urmarire penala , avand in vedere faptul ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni , s-ar putea dispune o amenda administrativa.
nu veti avea cazier

Alte discuții în legătură

Bună ziua,zilele trecute am rămas fără banii de mâncare ... Bogdan234 Bogdan234 Bună ziua,zilele trecute am rămas fără banii de mâncare și am sustras dintr un mega image 2 salamuri și 2 cașcavaluri, am ieșit cu ele..după câteva ... (vezi toată discuția)
Furt aparent grav abcd123 abcd123 Buna ziua,am o problema aparent grava si vreau sa va cer parerea. In ziua de 21.04 am fost in Zara sa imi ridic niste pantaloni pe care i.am dus la ... (vezi toată discuția)
Furt din mall de 250 de lei ContSters324598 ContSters324598 Buna ziua, Acum 2 saptamani am fost in mall-ul afi palace cotroceni si m-am dus la pull and bear de unde am luat un sacou si un tricou de 250, le luasem pe sub ... (vezi toată discuția)