avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua,zilele trecute am rămas fără banii de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua,zilele trecute am rămas fără banii de mâncare ...

Bună ziua,zilele trecute am rămas fără banii de mâncare și am sustras dintr un mega image 2 salamuri și 2 cașcavaluri, am ieșit cu ele..după câteva zile a venit un băiat de la magazin și mi a dat sa vorbesc cu sefu lui de magazin și mi a spus ca știe ce am făcut și ca are filmare cu mine când am luat mezelurile și dacă nu vin cu 500 de lei merge la poliție, am încercat sa vorbesc cu el și sa ii spun ca merg sa plătesc cele furate care au o valoare de maxim 100 de lei..pe ce motiv îmi cere sa vin cu 500 de lei când prejudiciul e 100?e foarte arogant și nu ma pot înțelege cu el
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 16:22, 19 Septembrie 2023
14 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, Daca a cerut 500 lei si cascavalul este doar 100 lei (dupa socotelile dvs), sigur mai are si alte filmari si cu diferenta!
Tranzactia e tranzactie, Impacarea e impacare. Orgoliul este orgoliu si pedeapsa este la fel. Nu platiti si vedeti ce o sa iasa. Sau platiti si va vedeti de treaba (de o treaba licita). Dupa cum vedeti decizia este la dvs.
9 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este inacceptabil, trăim vremuri dificile! Păgubitul devine arogant fata de hotul ce l-a prejudiciat in loc sa fie înțelegător, eventual să îi dea și o recompensă ca pe viitor sa nu mai fure de la el.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
petrucelmare, utilizator
15 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum sa furi din magazin cand ramai fara bani? Ca sa ai bani trebuie sa nu ii cheltui (eventual la pacanele) sau sa intensifici munca. Furtul este fapta penala. Pentru cei care nu vor sa munceasca exista ajutorul social si cantina sociala, eventual pe langa biserici. Este mai corect si mai demn sa mananci la cantina sociala decat sa furi. In cazul de fata decizia va apartine. dar miroase a recidiva.
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și pentru care motiv mergi pe vinovăție ??? De ce nu, și pe șantaj ? Însușirea de bunuri necuvenite (diferența de bani) ?
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Șeful ăla e de la magazin sau de la firna de pază? Dacă într-adevăr ați furat de maxim 100 de lei și acel personaj vă cere 500 de lei sub amenințarea plângerii penale, fără să vă justifice de unde și cu ce bază legală cere acea diferență, puteți să-i faceți dumneavoastră plângere penală pentru șantaj și să organizați un flagrant cu cei de la poliție.

Alte discuții în legătură

Furt din hypermarket valoare foarte mica (17 si 15 lei), posibilitate intocmire dosar penal so_sick so_sick Buna ziua! Acum 3 saptamani am fost in carrefour impreuna cu o colega, si ne a trecut un gand prostesc. Eu am luat o crema in valoare de 17 lei si ea un fard ... (vezi toată discuția)
Mi- e rusine !sunt bulversat! coosminn coosminn :">:">:-/saptamana trecuta am furat din carrfor produse in valoare de 60 lei,m au prins si le am platit ,apoi mi au scris datele de pe buletin pe un formular ... (vezi toată discuția)
Furt - se poate retrage plangerea? bibanel433 bibanel433 Buna ziua, imi cer mii de scuze daca nu am postat unde trebuie dar am remarcat site-ul acesta cand cautam raspunsul la o intrebare: Se poate retrage plangerea ... (vezi toată discuția)