avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cine plateste impozitul pe teren arendat?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cine plateste impozitul pe teren arendat?

Daca o primarie arendeaza un teren (pasune) cine plateste impozitul pe teren stabilit conform Codului Fiscal. Conform legii arendei impozitele si taxele locale sunt stabilite pe seama arendatorului. Dar Codul Fiscal,la art.256,alin.(3),prevede ca pentru terenurile proprietate publica sau privata a statului ori a UAT, concesionate, inchiriate, date in administrare sau in folosinta, se stabileste taxa pe teren care reprezinta sarcina fiscala a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau folosinta, dupa caz, in conditii similare impozitului pe teren.
Cel mai recent răspuns: anonima22 , utilizator 15:45, 29 Martie 2011
va plati persoana care a primit terenul in arenda.:)
verificati continutul contractului la capitolul obligatiile arendasului care vor fi respectate intocmai
acum depinde de obligatiile stipulate in contractul dvs ca in acel art din CF tocmai arenda nu este cuprinsa.cunosc personal doua cazuri cu 2 asociatii care au luat teren in arenda de la o primarie din tara care nu platesc impozit, ci numai o taxa de arenda de 36 lei/ha extravilan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe locale pt teren arendat laluca laluca Daca o primarie arendeaza un teren -pasune cine plateste impozitul pe teren stabilit conform Codului Fiscal. Conform legii arendei impozitele si taxele locale ... (vezi toată discuția)
Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite iulianatescu iulianatescu Buna ziua, noi suntem o asociatie de crescatori animale si am concesionat pas une de la primarie .trebuie sa platim si impozit pe terenul concesionat sau numai ... (vezi toată discuția)