avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ABSURD!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ABSURD!

Sa va expun un caz care mie mi se pare ca a ajuns la o cerere absurda din partea completului:

Care va sa zic am eu un proces cu primaria satului X referitoare la o retrocedare de pamant, in baza legii 18.

Nu se prezinta nimeni de la primarie nici prima data, nici a doua. A trei data vine un om din sat si zice ca el are casa pe pamantul ala. Asa ca judecatorii se mira: care e situatia acelui pamant?

Si ce credetii ca-i cere avocatului meu?
Sa faca o adresa CATRE PRIMARIA X prin care sa ceara detalii despre situatia pamantului!!!!

Asta mi se pare absurd. Primaria X este inculpat in procesul meu, exact in problema acelui pamant. E cazul sa vina la proces si sa raspunda, sa dea inclusiv aceste detalii pe care le-am cere printr-o adresa. Suntem parti in acelasi proces, cum sa vin eu, reclamant, cu cereri catre parat?

Ce parere aveti? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2008
teoma, utilizator
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 12:24, 1 Iunie 2008
sa nu va mai mire nimic in legatura cu primaria...o sa mai aveti multe surprize.Si eu trec prin multe acum din cauza unei primarii...parca ar fi "stat in stat"
Instanta a procedat foarte corect. În momentul în care dv. aţi făcut o cerere în instanţă pentru retrocedarea unui teren în baza Legii nr. 18/1991, chiar dacă pârâta - Primăria - nu s-a prezentat în instanţă şi nu şi-a prezentat un punct de vedere cu privire la cererea dv. prin formularea unei întâmpinări, dacă s-a prezentat o terţă persoană în faţa judecătorilor şi a afirmat că acel pământ este folosit de el având o construcţie edificată pe acesta şi nu vă poate fi retrocedat, în mod corect instanţa a solicitat lămuriri de la Primărie, singura instituţie care are evidenţa tuturor terenurilor arondate. Cine este proprietar, cine plăteşte impozit pentru acel teren, cine a construit pe acel teren etc. pentru că toate construcţiile sunt autorizate de Primărie...
Adresa însă trebuia să o facă, în opinia mea, instanţa de judecată şi nu reclamantul...;)
cora2006 a scris:

în mod corect instanţa a solicitat lămuriri de la Primărie, singura instituţie care are evidenţa tuturor terenurilor arondate. Cine este proprietar, cine plăteşte impozit pentru acel teren, cine a construit pe acel teren etc. pentru că toate construcţiile sunt autorizate de Primărie...
Adresa însă trebuia să o facă, în opinia mea, instanţa de judecată şi nu reclamantul...;)


Stiu ca primaria are toate evidentele si ca in alt caz (sa zicem ca eu ma judecam cu respectivul care si-a construit casa) solicitarea e normala.

Dar aici cazul e special: eu ma judec TOCMAI cu primaria, prin urmare primaria e chemata in fata instantei sa dea niste raspunsuri, nu? Inclusiv acelea pe care le-as obtine printr-o adresa.
Aici mi se pare absurd.

Eu, ca reclamant, sa urmez o cale "birocratica" (na-ti cererea, da-mi raspunsul) tocmai cu cel cu care ma judec. Judecata in sine e o asemenea cerere, nu?

E ca si cum eu ma judec cu un vecin care face scandal, iar instanta ma pune sa fac eu in particular o cerere catre acel vecin prin care el sa imi explice care sunt motivele pentru care este atat de galagios. Si dupa aia sa comunic raspunsul lui instantei. Nu e caraghios? Procesul ce mai face atunci?
Când Primăria are calitatea de pârâtă într-o cauză nu este chemată de instanţă să dea nişte răspunsuri!...:P
Ca orice pârât în proces, poate să aibă următoarea atitudine:
- să invoce apărări de fond şi excepţii care să paralizeze acţiunea reclamantului;
- să stea în pasivitate, să nu facă întâmpinare, apărări, să nu se prezinte în instanţă.
Procedura civilă nu obligă pârâtul de a se apăra sau de a se prezenta în faţa instanţei, acesta este un drept conferit de lege, pe care pârâtul îl poate valorifica sau nu.
Reclamantul este obligat, conform legii, (cel ce face o propunere în faţa instanţei, trebuie să o dovedească) să facă dovada pretenţiilor sale. ;)
Exemplul ales de dv. nu se potriveşte speţei. Sper să mă fi făcut înţeleasă. Oricum, apărătorul dv. vă poate explica în detaliu ce am vrut să spun...;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat
aparatorul meu a fost atat de neserios si neprofi incat l-am concediat.
a facut adresa catre satul vecin :)) unde se nascuse cel pe care il mostenesc, nu unde avea proprietatile.
am stat 4 luni tot asteptand un raspuns.
si de fapt nici nu a facut vreo adresa, a vorbit cu primarul la telefon.
cand se termina povestea o sa va dau si numele lui/ei, ca sa va feriti.

nu stiam ca paratul poate proceda asa - inca o dovada de ce avocat am avut.

si daca fac adresa aia catre primarie, aia la fel de bine pot sa nu raspunda, ca n-au nici un interes sa dea apa la moara procesului. Cine ii poate obliga?

Alte discuții în legătură

Lipsa interes obținere servitute. terminare proces? boldizsar boldizsar Bunaziua. Acum cativa ani vecinul ma dat in judecata deoarece el si-a pierdut drumul de acces. Dupa ani buni s-a decis sa ceara drum in alta ... (vezi toată discuția)
Situatie absurda, reclamantul nu se poate defini marfan marfan Buna ziua, O persoana dintr-un grup de 7 mostenitori a deschis proces impotriva unui vecin, revendicand o parte din terenul acestuia in virtutea faptului ca ... (vezi toată discuția)
Chemat ca intervenient lory_cki lory_cki buna ziua, am fost chemata ca intervenient(si eu si fratele meu) intr-un proces prin catre tatal meu o da in judecata pe sora mamei noastre (mama a murit ... (vezi toată discuția)