avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Detasarea unui functionar public de pe o functie de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Detasarea unui functionar public de pe o functie de executie pe o functie de conducere

Buna ziua,

Sunt functionar public consilier juridic la o primarie. Urmeaza sa fiu detasata pe o perioada determinata in functia de secretar la o alta primarie.
Mentionez ca indeplinesc conditii de vechime si studii solicitate conform prevederilor legale.
Nu stiu sigur ce documente trebuie intocmite in acest caz. Eu m-am gandit la o adresa din partea primariei la care urmeaza sa fiu detasata prin care solicita acest lucru, acordul primarului din cadrul primariei la care sunt angajata, dispozitia de detasare data de primaria unde urmeaza sa imi desfasor activitatea. mentionez ca la primaria unde urmeaza sa fiu detasata nu exista nici o persoana care indeplineste conditiile de studii si vechime pentru a ocupa functia de secretar comuna.

Dispozitia de detasare va fi transmisa ulterior ANFP in termen de 10 zile.
va rog sa ma ajutati in legatura cu documentele care trebuie intocmite in cazul detasarii.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Catalina Cabun , Consilier juridic 11:30, 22 Martie 2011
e nevoie si de acordul scris al dvs.
eu vroiam sa intreb daca mai trebuie intocmite si alte documente pe langa cele enumerate de mine
Nu vad ce alte documente ar mai fi necesare pe langa cele enumerate de dvs.
Cititi va rog prevederile art. 89 alin 1 si 2 din Legea 188/1999 rep 2 cu modificarile si completarile ulterioare
Am citit art. 89 inainte sa lansez aceasta discutie. Eu am studii juridice, vechime in specialitate de 7 ani din care 5 ani am indeplinit functia de secretar.
Conform art. 89, alin 2 detasarea se poate dispune si pe o functie publica de conducere daca persoana indeplineste cond de studii si vechime cu obligatia de a solicita avizul ANFP - ului cu 10 zile inainte si daca la primaria unde voi fi detasata nu exista alta persoana care indeplineste aceste conditii.
Eu in prezent sunt consilier juridic - functionar public.

Alte discuții în legătură

Conditii pentru ocuparea functiei de secretar unitate administrativ teritoriala adon adon Buna ziua, Stiu ca legislatia prevede ca si conditii de ocupare a functiei de secretar sa ai studii juridice sau administrative, cursuri postuniversitare si 5 ... (vezi toată discuția)
Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)