avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se recalculeaza pensia?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se recalculeaza pensia?

incepand cu 2012, drepturile de natura salariala castigate in instanta, se vor plati esalonat; intrebarea mea este : pensia mea va fi recalculata? si daca "da", cum ? tot in transe?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:54, 24 Martie 2011
scuze!
sunt in pensie de invaliditate grll din 2010;
acesti bani care sunt esalonati,sunt aferenti perioadei cat am fost in activitate si care daca ar fi fost dati la timp,mi-ar fi afectat veniturile, respectiv, contributiile fata de statul roman; de aceea am intrebat daca pensia se va recalcula in momentul in care vom primi drepturile cuvenite;
sper ca acum am fost mai explicit
multumesc!
simion_c2008 a scris:
incepand cu 2012, drepturile de natura salariala castigate in instanta, se vor plati esalonat; intrebarea mea este : pensia mea va fi recalculata? si daca "da", cum ? tot in transe?

Da, pensia va fi recalculata potrivit art. 107, alin. (3) din Legea nr. 263/2010, avand in vedere toate veniturile primite si pentru care s-a retinut CAS. Este bine sa va adresati casei de pensii imediat ce primiti primele drepturi de natura salariala.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie konia konia sunt pensionata medical, gr ll si drepturile de pensie mi-au fost calculate in functie de veniturile realizate; intre timp am inceput sa primesc drepturile de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie in urma unei hotarari judecatoresti - cadru didactic ContSters22096 ContSters22096 un pensionar care a castigat in instanta unele drepturi salariale, drepturi care i se vor plati insa esalonat pana in 2016, poate sa solicite Casei de Pensii - ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate( militar) bansorin bansorin Am beneficiat de pensie de invaliditate gradul 2, timp de 1 an si 11 luni, boala a fost in timpul si din cauza serviciului miltar, eu avind virsta de 21 ani. ... (vezi toată discuția)