avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare ROI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare ROI

buna ziua,

sunt platitor de tva, maine depun actele la finante ptr. inreg. ROI cand pot plati factura proforma furnizorului ? din cate am cit " procedura de inscriere a cererii se aplica de indata de catre ........" oare daca platesc miercuri este in regula sau........
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 19:48, 14 Martie 2011
Daca nu sunteti inscris in ROI nu aveti cod valid de TVA pentru emiterea facturii finale fara TVA. Daca aveti deja o proforma, valoarea include TVA.
Asa ca trebuie sa asteptati pana vi se elibereaza dovada inscrierii.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura de avans niko 94 niko 94 Buna ziua, Avem o factura proforma, avans utilaje in 22.02.10, plata se face in 23.02.10 iar factura vine in 25.02.10.Cum se inreg. in conta: 1.plata av in ... (vezi toată discuția)
Cerere rambursare tva ue AlexT. AlexT. Care este procedura de rambursare tva dintr-un stat membru UE? Am o factura din Italia emisa cu Tva?Cum recuperez acest tva? Cum se declara ? (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)