avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si custodia copilului

Buna ziua!
Cumnata mea trece momentan printr-un divort. Are un copil din casatoria respectiva si cateva bunuri cumparate in comun cu sotul sau. Pe timpul casniciei, care a durat aproximativ 3 ani, cei doi soti au locuit intr-un apartament proprietatea socrilor mei. Momentan ea nu lucreaza, are grija de copil, dar este in cautarea unui loc de munca si locuieste cu parintii sai la tara, unde au conditiile necesare petru a creste copilul. Isi doreste sa se angajeze si sa lase pe timpul serviciului copilul in grija mamei sale care este casnica. De cand a inceput aceasta relatie ea nu a fost lasata de sotul ei sa mearga la servici, acesta fiind foarte gelos, chiar si dupa ce copilul a crescut si putea merge la camin sau putea sta cu bunica lui nu a acceptat ideea. Are venit alocatia copilului si suplimentul acordat persoanelor cu venituri mici, in total aproximativ 100 de RON, iar in familia ei lucreaza tatal si fratele ei, ambii avand in total venituri nete lunare de 1.550 RON. Sotul ei are o situatie materiala mai precara, locuieste momentan tot cu parintii si fratii,cumnatele, nepotii intr-o casa cu 2 camere, neavand casa lui insa din dorinta de a nu plati pensia alimentara este dispus sa obtina custodia copilului. Socrii mei dispun de 2 proprietati: un apartament cu 3 camere, si 2 case la tara in aceiasi curte. Mentionez faptul ca intre ei au mai existat certuri si discutii, in special in urma unei altercatii tatal si-a luat copilul si "a fugit" , daca pot spune asa, la parintii sai....iar in urmatoarele doua zile a anuntat politia din comuna ca el renunta la copil si prefera sa il dea in plasament. La infatisarea care a avut loc astazi, socrii mei au fost citati martori in procesul de divort, iar sotul cumnatei s-a prezentat cu cumnata sa care a declarat ca ea este dispusa sa il ajute in cresterea copilului pe parcursul timpului in care el este la servici. Din lipsa banilor personali cumnata mea nu si-a angajat un avocat. Va rog sa ma sfatuiti ce ar putea-o ajuta in situatia aceasta ca sa poata castiga custodia copilului. Ar ajuta-o cumva adeverintele de salariati de la tatal si fratele sau de la servici cu venitul care le intra lunar in casa....urmatoarea infatisare este pe la sfarsitul lunii martie si este posibil ca ea sa nu-si gaseasca servici intr-un timp atat de scurt.
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 17:00, 14 Martie 2011
Este necesar sa faca dovada veniturilor .
Sa inteleg ca ar ajuta-o dovada veniturilor familiei sale unde locuieste momentan: tatal si fratele sau? Se iau in calcul aceste venituri pentru stabilirea custodiei copilului?
Va multumesc!
Buna ziua,
Cumnata dvs.din expunerea de mai sus,oricum are mari sanse sa-si pastreze copilul.
Sper sa reuseasca sa se angajeze pina la urmatorul termen.Condiile de crestere a copilului in casa parintilor ei,se vad net superioare fata de cele ale sotului.

....iar in urmatoarele doua zile a anuntat politia din comuna ca el renunta la copil si prefera sa il dea in plasament.
.
Cumnata dvs.se poate "agata" si de acest aspect.Nu stiu daca si cit ajuta,dar este un "atu".
Ideal ar fi sa-si poata angaja un avocat,asta ar ajuta-o foarte mult.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, incredintarea minorului... m_andrei m_andrei In primul rand Hristos a inviat! As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea. Datele ... (vezi toată discuția)
Divort cat mai simplu carina_b carina_b Buna ziua, Sincer la acest moment nici nu prea stiu cum sa incep. Ideea este sa gasesc o cale cat mai simpla si cat mai usor de suportat la cea ce va urma. ... (vezi toată discuția)
Divort MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, Desi suntem casatoriti de doar 1 an(maine aniversarea),nu ne nai intelegem. Motivele sunt mai multe. Locuim cu socrii si mama socrului intr-un ... (vezi toată discuția)