Apelez la voi cu rugamintea sa ma ajutati cu o parere intr-o problema.
Doresc sa ma casatoresc cu persoana X. Stam in apartamentul meu proprietate personala iar la 1-2 ani de la data casatoriei apare un copil. Dupa 1-2 ani sa zicem ca nu ma mai inteleg cu mama copilului si decidem sa divortam. De asemenea nu mai doresc sa locuiasca cu mine mama copilului iar instanta judecatoreasca i-a incredintat copilul. Ce drepturi legale are mama copilului in cazul acesta? Poate cere instantei sa nu o pot da afara din casa? are alte drepturi? Mentionez ca apartamentul are 2 camere. Am auzit diverse versiuni dar niciuna clara.
drepturile mamei cu copil? sincer nu cred ca exista asa ceva!bunurile comune se impart intre cei doi soti in cazul in care acestea exista.in cazul dvs poate avea doar un drept de creanta la un mom dat in functie de imbunatatirile facute eventual in apartamentul dsv la care a contribuit si ea daca poate face aceasta dovada.iar copilul se va alege cu o pensie de intretinere pe care ar trebui sa o platiti (sau nu).asa ca ...o puteti da oricand afara din casa care este proprietatea personala a dvs.sper sa nu ajungeti vreodata aici.
Bunurile dinaintea căsătoriei sunt bunuri proprii ale fiecăruia dintre soţi. În cazul unui partaj, apartamentul nu intră în masa partajabilă, fiind bun propriu.
Si eu sper sa nu se ajunga la aceasta decizie dar e mai bine sa fii informat fiind vorba si de un copil la mijloc.
Ca atare, indiferent daca i se da spre incrediintare copilul nu ma poate obliga sa stea in casa mea. De pensie alimentara nu se pune problema ca nu o voi plati.
Vorbesc de lucruri grave care sper sa nu se intample niciodata.