avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala art 184 alineatul 1 si 4...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala art 184 alineatul 1 si 4...

Am fost implicat intr-un accident de circulatie acum 2 ani de zile ... mi-a fost data sentinta 6 luni de suspendare si plata in cooperare cu firma de asigurari. intrebarea mea este ... Permisul de conducere imi va fi anulat sau suspendat?? Ptr k toata lumea are pareri diferite
PS: victima a avut cca 120 de zile de ingrijiri medicale
Cel mai recent răspuns: puiagaia , utilizator 13:51, 10 Aprilie 2012
in caz de sentinta penala definitiva si irevocabila permisul se anuleaza.
Permisul se va anula .Dupa judecata mergeti cu sentinta penala legalizata cu mentiunea definitiva la politie -permise si o depuneti. Peste un an aveti voie sa dati din nou examen de conducere .veti afla mai multe amanunte la politie .
O.U.G.195/2002 Rep. art. 97 prevede ca anularea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera pe a carei raza de competenta s-a produs una dintre faptele prevazute la art.114 din aceasi oronanta.
Iata cazurile prevazute la acest art. 114/O.U.G.195/2002 Rep.
Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
avvalentina, utilizator

In ceeca ce privete permisul de conducere, acesta se anuleaza daca sentinta este definitiva si irevocabila.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Nu dispune instanta cu privire la anularea permisului, ci politia, este o masura administrativa , se da dupa pronuntarea sentintei penale . NICI O SENTINTA PENALA NU ESTE IREVOCABILA , CI DEFINITIVA. NUMAI IN CIVIL VORBIM DE IREVOCABILITATE .Un proces penal se poate redeschide oricand.

Alte discuții în legătură

Permis anulat eleclaudel eleclaudel Buna seara,astazi am primit un plic,in care am gasit urmatoarea sentinta. Inainte de a va scrie sentinta,vreau sa ma fac bine inteles,sa stiti despre ce ... (vezi toată discuția)
Dovada permis-penal elmauss elmauss va salut! sunt intr-un proces pentru vatamare corporala din culpa. m-i sa eliberat dovada de permis. intrebarea ar fi urmatoarea : s-a dat o sentinta la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu permisul de conducere? nicustef1980 nicustef1980 Buna seara Am o sentinta penala cu decizie definitiva in care zice: pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare. interzice drepturile art64 litera a ... (vezi toată discuția)