Am fost implicat intr-un accident de circulatie acum 2 ani de zile ... mi-a fost data sentinta 6 luni de suspendare si plata in cooperare cu firma de asigurari. intrebarea mea este ... Permisul de conducere imi va fi anulat sau suspendat?? Ptr k toata lumea are pareri diferite
PS: victima a avut cca 120 de zile de ingrijiri medicale
Permisul se va anula .Dupa judecata mergeti cu sentinta penala legalizata cu mentiunea definitiva la politie -permise si o depuneti. Peste un an aveti voie sa dati din nou examen de conducere .veti afla mai multe amanunte la politie .
O.U.G.195/2002 Rep. art. 97 prevede ca anularea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera pe a carei raza de competenta s-a produs una dintre faptele prevazute la art.114 din aceasi oronanta.
Iata cazurile prevazute la acest art. 114/O.U.G.195/2002 Rep.
Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);
Nu dispune instanta cu privire la anularea permisului, ci politia, este o masura administrativa , se da dupa pronuntarea sentintei penale . NICI O SENTINTA PENALA NU ESTE IREVOCABILA , CI DEFINITIVA. NUMAI IN CIVIL VORBIM DE IREVOCABILITATE .Un proces penal se poate redeschide oricand.
Permis anulat
eleclaudel
Buna seara,astazi am primit un plic,in care am gasit urmatoarea sentinta.
Inainte de a va scrie sentinta,vreau sa ma fac bine inteles,sa stiti despre ce ... (vezi toată discuția)
Dovada permis-penal
elmauss
va salut! sunt intr-un proces pentru vatamare corporala din culpa. m-i sa eliberat dovada de permis. intrebarea ar fi urmatoarea : s-a dat o sentinta la ... (vezi toată discuția)