avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat

Buna seara,astazi am primit un plic,in care am gasit urmatoarea sentinta.

Inainte de a va scrie sentinta,vreau sa ma fac bine inteles,sa stiti despre ce este vorba.

Acum 2 ani,am avut un accident auto in urma caruia a decedat o persoana (aceea persoana aruncandu-se din masina). Nici in ziua de azi,nu a inceput procesul,de asta nu imi dau seama la ce ,,sentinta,, se refera mai jos,stiam ca permisul se anuleaza la terminarea procesului.

Sentinta e urmatoarea: .,, Va facem cunoscut ca in baza sentintei penale nr . 1261 ramasa definitiva si irevocabila la data de 18/06/2014 si a prevederilor art.144 din O.U.G. nr . 195/2002 republicata,v-a fost anulat dreptul de a conduce autovehicule incepand cu data de 18/06/2014. In cazul in care sunteti depistat conducand autovehiculul pe drumurile publice , in conformitate cu prevederile art. 335 alin.2 din Codul Penal, fapta dumneavoastra constituie infractiune la regimul circulatiei.
Cel mai recent răspuns: eleclaudel , utilizator 18:43, 31 Martie 2015
poti face permisul dar nu ai voie sa conduci pe perioada pedepsei si pe perioada termenului de incercare si eu sunt tot asa am 4 ani cu suspendare si inca 4 ani de incercare total 8 ani pana in 2019 nu am voie sa conduc dar pot detine permis
Cazul dumneavoastra este un caz mai greu.In cazul in care sentinta dumneavoastra nu poate fii atacat in termen de 20 de zile ,lucru pe care o sal gasiti pe ultima voaie jos pe care ati primito.Noua lege intrata in viguoare prevede ca cei care au comis accidente cu victime decedate nu mai pot conduce si permisul de conducere va fii anulat permanent. Consultati un avocat in termenul in care puteti ataca sentinta
Nu am absolut nimic pe foaie inafara de ce am scris mai sus.

,,Noua lege intrata in viguare prevede ca cei care au comis accidente cu victime decedate nu mai pot conduce si permisul de conducere va fii anulat permanent,, nu prea inteleg ,cum adica ANULAT PERMANENT. ? ,,

Cum poti sa-mi anulezi permisul,daca nu s-a terminat nici macar o expertiza,mai ales sa primesc o sentinta, si nu mai zic faptul ca victima a sarit din masina.(ceilalti din masina , nu au avut nici macar o zgarietura)
acum se anuleaza definitiv daca ai persoane decedate din culpa?
la sfarsitul ultimei pagini joc sau unde se termina rezolutia procurorului cu siguranta aveti scris

Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala art 184 alineatul 1 si 4... EastAndrei EastAndrei Am fost implicat intr-un accident de circulatie acum 2 ani de zile ... mi-a fost data sentinta 6 luni de suspendare si plata in cooperare cu firma de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victimă MoldovanMarian MoldovanMarian buna ziua, voi fi scurt.. am avut un accident rutier cu victima si victima a decedat la 2 saptamani de la accident, 87 de ani victima..sa efectuat o expertiza ... (vezi toată discuția)
Permis conducator auto ing_Dumitrache ing_Dumitrache in urma unui accident auto cu vatamare corporala am fost judecat si am primit sentinta urmatoare: " In baza art.184 alin 2 si 4 Cp, cu aplicare art.74-76 lit. ... (vezi toată discuția)