avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acces la drum
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acces la drum

buna seara!bunica mea locuieste la tara este in litigii cu vecinii sai din cauza unui drum, ce face accesul la acasa acesteia,cei din urma sustinand ca drumul le apartine si vor sa-l inchida fara ai permite accesul in propria curte,in titlu de proprietate se invecineaza la est cu acest drum satesc, avem o schita a drumului in care scrie drum satesc si nu prop privata .intrebarea mea este se poata ca o casa sa nu poate avea nici o cale de acces pt a patrunde in aceasta? ce ar trebui sa facem?
Cel mai recent răspuns: ContSters98173 , utilizator 22:49, 15 Martie 2011
Verificati la primarie - birou cadastru si registru agricol daca acest drum a fost inclus in vreun titlu de proprietate.
Chiar in cazul in care acest drum ar fi fost inclus in vreun titlu de proprietate si ar ramane fara acce la drumul public, bunica d-voastra poate obtine prin instanta o servitute de trecere prin locul care ar crea un prejudiciu mai mic riveranilor.
Din ce an e prevazut drum?
Are cadastru si intabulare proprietatea Dvs.
E drum public? Are nr. ex. DC nr.
Primaria are planurile cadastrale, parcelare cu intravilanul localitatii.
drumul este cunoscut din totdeauna.vecinii bunicii au avut ca proprietate si de o parte si de cealalta a drumului,si au inchis drumul satesc, ce le importea proprietatea, care facea acces la drumul judetean,lasand in folosinta bunicei mele si a acestora, pana acum ceva timp, o parte din drum ce avea iesire la un alt drum satesc, dar acum nu o lasa sa intre in curte nici macar cu masina de lemn pt foc.sustinand ca este proprietatea lor.in toate documentele care apar la primarie este drum satesc .nu, nu are nr DC.
Daca acest drum este trecut la primarie ca "drum satesc" , nu drum comunal, asa ramane.Faceti o sesizare la primaria respectiva, in atentia Primarului si Consiliului local(acesta administreaza drumurile locale), expuneti problema cat mai energic si solicitati sa si ia masuri.La fel puteti face o alta cerere adresata politiei locale-DOMNULE COMANDANT......, pentru obstaculare, pentru incalcarea normelor de buna vecinatate, pt.lipsa de exercitare a dreptului de proprietate(art.480 c.c)al bunicii d-voastra.
Sunt obligati sa vina , mai ales politia, imediat, si sunt obligati sa va raspunda in scris la sesizare.Daca nu se iau masuri de deblocare ,ii puteti actiona in contencios administrativ pt. neindeplinirea conf.L.215/2001, A ATRIBUTIILOR LOR DE PRIMAR, CONSILIU LOCAL si chiar si politia, daca nu ia masuri-reclamatie la politia romana-central care v-a trimite lspre rezolvare la politia judeteana.
Este un abuz.
Daca vecinul nu are act de proprietate pe teren, sau poate are dar ilegal, zic eu si avand in vedere ca drumul a fost drum inainte de 1991 aparitia L 18/1991, mergeti la organele statului si sa va cereti drepturile.
Va trebuiesc: acte, timp si nervi tari (daca vecinul e ,,nebun,,),
Primaria are plan cadastral intravilan.
Mergeti la primar sesisati cele intamplate. etc
Sunt niste pasi de urmat la organele statului. Politie, Primarie, Inspectia in constructi locala si judeteana (apoi). Ultimul pas in instanta daca autoritatile statului nu ia masurile legale. (si pot lua dar.......)
Un jurist va poate ajuta mai mult.

Alte discuții în legătură

Din drum in proprietate privata? mykedany mykedany Stimate doamne / Stimati domni, Ma confrunt cu o problema la casa de la tara. In fapt, conform proiectului de constructie a casei (1991) ma invecinez cu un ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca primaria nu aplica legea 50/1991? Ciubuc Angelica Ciubuc Angelica Primaria a primit sesizari de la Politia Locala si IRC ca un proprietar a construit pe drum cu nerespectarea autorizatiei de constructie insa in loc sa aplice ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate gpana gpana Am mostenit un teren cu constructii in intravilan satesc. Dorind sa obtin cartea funciara expertul a constatat ca suprafata terenului este mai mare decat cea ... (vezi toată discuția)