Exista urmatoarea speta:
- loc de veci cu doua gropi;
- concesiunea acestuia este mostenita de doi succesori - frate si sora;
- amandoi fratii au decedat;
- copilul unuia dintre decedati a facut succesiunea si a obtinut 1/2 din acest loc de veci (1 groapa din 2);
- dupa cel de-al doilea decedat nu s-a facut succesiunea intrucat nu exista niciun semn de preluare a celailalte 1/2 a locului de veci (decedat in 2007).
Intrebarea pe care o pun:
- cum poate si in ce conditii sa preia si aceasta a doua 1/2 din locul de veci mostenitorul care a facut succesiunea pentru a efectua lucrari de amenajare si chiar de folosire la caz de nevoie a celei de-a doua gropi, tinand cont ca nu stie cine a ingropat-o pe matusa in locul de veci, daca mai traiesc copiii....practic nu are nicio cale de a afla despre copii, fiind emigrati de aproape 40 ani si daca mai sunt in viata sau morti si ei, nu era casatorita)
Legal nu poate fi preluata partea asupra careia nu s-a dezbatut succesiunea,intrucat prin anexele 23 si 24 emise de catre serviciul de stare civila cat si in evidentele administratiei cimitirelor figureaza 2 proprietari distincti,dintre care unul cunoscut ca nu a dezbatut succesiunea
Practic ,avand in vedere ca aceiasi figura /parcela ,apartine aceleiasi familii,dintre care numai unul dintre proprietari a desfasurat dezbaterea succesorala,de regula ,administratia cimitirelor permite preluarea spre intretinere si folosire in intregime a intregii parcele de catre partea care isi arata interesul,cu eliberarea de documente,mai ales ca actualmente nu se mai practica concesionarea nelimitata,fiind introduse termenele de 25 si 49 de ani.
Cesiune loc de veci
dubick
La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)