sunt in judecata cu vecunul de 8 luni cu stabilirea liniei de hotar dintre cele dou proprietati invecinate. problema mea ar fi ca vecinul a inceput lucrarile de construire fara a poseda autorizatie de construire,pentru acest motiv am cerut instantei oprirea lucrarilor de construire prin ordonanta prezidentiala.vecinul a obtinut in mod abuziv intre timp autorizatie de construire dupa o luna de la inceperi a litigiului cu hotarul . mentionez faptul ca nici nu a respectat proiectul tecnic.instanta a respins ordonanta prin motiv ca are autorizatie de construire. in momentul de fata este si o casa pe terenul aflat in litigiu pe timpul emiteri autorizatiei de construire.va rog sa mi dati raspuns unde pot sa caut dreptatea in situatia mea. multumesc.
Un alt loc mai bun "in care sa va cautati dreptatea" decat instanta de judecata, nu va pot indica. Ceea ce va pot spune este ca nu trebuie sa va descurajeze respingerea actiunii pe cale de ordonanta presedintiala, ca forma exceptionala si urgenta de rezolvare. Va trebui sa aveti insa rabdare si sa actionati pe calea dreptului comun (a instantei civile) si chiar prin actiuni paralele in instanta de contencios administrativ, daca doriti anularea deciziilor considerate abuzive ale unor institutii (in cazul dvs. anularea autorizatiei de construire, pretins abuziva).
Buna ziua.Poate ca afirmatiile dvs. sunt putin cam subiective; exita o mica probabilitate ca o autorizatie de constructie sa fie data daca nu sunt indeplinite conditiile impuse de legislatia in vigoare. Daca aveti certitudinea ca nu s-au respectat prevederile din autorizatia de constructie, iar prin amplasarea constructiei v-au lezat cumva interesele dumneavoastra dupa parerea mea aveti de parcurs urmatoarele etape :
*Adresa cu cofirmare de primire catre primaria respectiva , serviciul de urbanism in care sa aratati concret elementele care nu au fost respectate din autorizatie.
Avand in vedere ca edificarea constructiei este in apropierea liniei de hotar era necesar ca in autorizatie sa fie inclus si acordul dumneavoastra privind realizarea acestei constructii.
**Adresa cu cofirmare de primire catre Inspectoratul de costructii din judetul rspectiv in care sa aratati ca nu au fost respectate prevederile din proiectul tehnic si implicit din autorizatia de constructie.
Atentie, daca sezizarea dumneavoastra se dovedeste a fi nereala,este posibil sa picati in abatere cu consecintele legale de vigoare!!! Va mltumesc.