avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua , un angajat a fost bolnav de TBC , tratat si acum in ambulatoriu ,i sa eliberat concediu medical timp de 6 luni si o comisie de specialitate ia prelungit concediul medical ,angajatorul numai vrea sa plateasca concediul medical si ii obliga sa isi dea demisia pe baza faptuluyi ca nui mai plateste concediul medical si ca firma si-a schimbat conducerea , imi puteti spune daca are dreptul angajatorul sa numai plateasca concediul medical si ce drepturi are angajatul daca i sa prelungit concediul medical si firma la care lucreaza nu ii mai plateste pe baza faptului ca au trecut 6 luni ?!?!?!

Va multumesc , o zi buna !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:15, 16 Mai 2011
Buna ziua , revin cu subiectul deschis de mine si va rog sa ma indrumati dat fiind faptul ca sa creat un conflict care se pare ca a aparut fiind neplata medicalului nejustificat ,va rog sa ma indrumati ce anume trebuie sa fac si cui sa ma adresez in vederea recuperarii platii medicalului , specific ca a bagat medicalul pe lunile martie si aprilie si nu a mai primit nici un ban de la angajator ca nu vrea sa-l mai plateasca ca sa schimbat conducerea !!!
Vor sa ma indrumati ,ce este de facut mai departe si cum poate recupera banii pe medicale !

Va multumesc , o zi buna !
1. Recuperarea banilor nu este problema dvs. (a salariatului) este problema angajatorului, prin contabilul lui.
2. V-am spus sa sesizati CJAS altfel nu aveti nici o sansa.
Am sesizat casmb si uitati ce mi sa raspuns :
In conformitate cu OUG 158/2005, aprobata si modificata prin Legea 399/2006, art. 36 (3) lit.a, plata concediului medical se face de catre angajator, cel mai tarziu odata cu lichidarea drepturilor salariale, iar stabilirea bazei de calcul se face in conformitate cu Ordinul Comun MS/CNAS 60/32 2006.
"Neplata acestor drepturi constituie litigiu de munca si in conformitate cu prevederile art. 52 din OUG 158/2005, "litigiile care au ca obiect modul de calcul si de plata a indemnizatiilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se solutioneaza de catre instantele judecatoresti competente, potrivit jurisdictiei asigurarilor sociale".
In situatia de fata neputand actiona in instanta firma, poate cere medicalele sau ce ii poate spune angajatorului in cazul asta !

Va multumesc ,o zi buna !

1. Ceea ce v-a raspuns Casa de Asigurari de Sanatate este corect dar nu complet.
2. A omis sa va spuna de ce nu respecta si ea art.36, 47-49 din aceeasi OUG 158/2005, sa verifice sesizarea dvs. si sa amendeze contraventional pe angajator.
3. Se spala toti pe maini si va lasa pe dvs. sa va descurcati singur.
4. In aceasta situatie trebuie sa va adresati Tribunalului din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Aveti dreptate in tara asta o mana spala pe cealalta , iar sa umblu prin tribunale .....
va mai intreb , fratele sa vindecat a primit adeverinta de reintegrare in munca imi puteti spune medicalele se adauga ca vechime la cartea de munca , el doreste acuma sa isi dea demisia imi puteti spune ce anume sai spuna in termeni mai juridici , si cum trebuie sa procedeze acum ?

Va multumesc , o seara buna !

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)
Ce ii pot face angajatorului care nu vrea sa imi plateasca concediul de 126 de zile de maternitate? lauralaurill lauralaurill Buna ziua.Sunt insarcinata in 30 de saptamani si am avut pana acum ceva probleme cu sarcina si mi-au fost date 3 concedii medicale pe care a fost trecut codul ... (vezi toată discuția)
Concedi medical Carmenkamy Carmenkamy Buna ziua ,Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca concediul medical pe Ianuarie si Februarie2018 .Am fost la Casa de asigurări si bani au fost virati în contul ... (vezi toată discuția)