avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura prestari servicii insotite de deviz
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura prestari servicii insotite de deviz

Buna ziua.Am o intrebare: La firma x ,la departamentul contabilitate se inregistreaza facturi de prestari servicii.Pe facturile respective sunt insirate un nr. considerabil de piese si mai jos manopera cuantificata in ore .Va rog sa-mi spuneti daca aceste facturi nu trebuie insotite si de un deviz,sau nu trebuie mentionat pe ea ca e factura de servicii?Cum pot eu sa fac diferenta intre o factura de servicii si una de aprovizionare ?Daca toate aceste piese au fost introduse in firma si s-a omis receptia?Multumesc.Ce Ordin al MF trebuie sa studiez?
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
teslovan florentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Acilegna , utilizator 01:26, 19 Martie 2011
Intr-adevar, trebuie insotite de un deviz, emis de furnizor, care insoteste factura.
Daca ar fi vorba de materiale intrate in firma, ar fi trebuit insotite de NIR intocmita de gestionarul care le-a luat in primire, dar ma indoiesc ca este asa.
Oricum, fara deviz si contract cu furnizorul, in cazul unui control, riscati ca cheltuiala si TVA aferenta sa devina nedeductibile.
[ link extern ]
depinde acum si de domeniul de activitate al firmei respective.
Dar,in caz de prestari servicii+manopera trebuie sa va dea firma colaboratoare devizul.
Daca pe factura sunt trecute piese si manopera (ore de lucru) este foarte clar ca aveti un serviciu prestat ( este vorba de o reparatie in mod sigur, pt. ca pe langa manopera sunt si piese).
Societatea emitenta este obilgata sa va justifice scriptic (deviz atasat) manopera, serviciul prestat si piesele care au fost folosite, nu este de neglijat identificarea produsului pentru care care a fost efectuata reparatia. Numai in urma acestui deviz (obligatoriu atasat la factura) societatea dvs. poate identifica natura lucrarilor efectuate.
Altfel cum inregistram? Doar nu credem pe cuvant tot ceea ce se scrie intr-o factura.
Solicitati devizul aferent facturii emise.
Ref. la intrebarea dvs: "Cum pot eu sa fac diferenta intre o factura de servicii si una de aprovizionare ?", pot sa va spun ca aproape intotdeauna o factura de servicii are la baza un contract de prestari servicii sau un deviz (ex. la reparatia unui autoturism nu este necesar incheierea unui contract), in cazul unei facturi de aprovizionare vom avea marfuri (de regula comandate de catre beneficiar), depinde de caz si un aviz de expeditie.
Sper sa va fie de folos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
Acilegna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune piese auto me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema:un service auto care vinde piese auto dar face si reparatii auto deci are doua tipuri de venituri 704 si 707.problema este ... (vezi toată discuția)
Nir intreprindere individuala aurah aurah va rog sa imi dati un raspuns Buna seara.am o intrebare..Incep cu:am o intreprindere individuala neplatitoare de TVA, prestari servicii(service auto), dar si ... (vezi toată discuția)
Constructie locuinta persoana fizica pe firma ionela11 ionela11 CONSTRUCTIE LOCUINTA PERSOANA FIZICA PE FIRMA Buna ziua, Am o intrebare : daca o firma hotaraste constuirea unei constructii pentru o persoana fizica in ... (vezi toată discuția)