avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nir intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nir intreprindere individuala

va rog sa imi dati un raspuns
Buna seara.am o intrebare..Incep cu:am o intreprindere individuala neplatitoare de TVA, prestari servicii(service auto), dar si comert.Intrebarea mea este..cum procedez cu facturile care le primesc de la furnizori cu piesele care le schimb.Eu as vrea sa iau la client doar banii pe manopera, in schimb furnizorul imi face factura pe intreprinderea mea, eu arat factura la clienti, el imi achita piesa si eu iau banii doar pe manopera. E corect asa?trebuie facut NIR la acea factura, sau o trec doar ca si cheltuiala?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:24, 15 Martie 2015
Nu se poate. Primiti factura cu piesele in gestiune si intocmiti nir.
Efectuati lucrarea doar pe baza de comanda care presupune inlocuire piese si manopera. La final intocmiti devizul care va fi semnat si de client si numai dupa aceea faceti si factura.
Se poate sa puneti sau nu un adaos la valoarea de achizitie a pieselor dar ele trebuie sa apara acolo in deviz si in factura si apoi pe baza facturi va scadeti din gestiune cu piesele care le-ati folosit la respectiva comanda.
Daca nu dati factura si dati doar bon fiscal de la casa de marcat, se trec pe bon la fel ca mai sus dar in plus intocmiti un bon de consum pentru piesele utilizate si pe baza acelui bon de consum va scadeti din gestiune cu piesele folosite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ll UCELA UCELA Am un Intreprindere Individuala - Reparatii Electronice - cu impozit sistem real , contabilitate partida simpla - neplatitor de TVA - Dau facturi ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile i.i. -servicii reincarcare cartele telefonie si carduri plati online Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, va cer ajutorul in elucidarea urmatoarelor probleme: 1-Detin un aparat de incarcari electronice cartele telefonie mobila , in fiecare saptamana ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune piese auto me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema:un service auto care vinde piese auto dar face si reparatii auto deci are doua tipuri de venituri 704 si 707.problema este ... (vezi toată discuția)