avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare

Buna ziua,

Am o nelamurire si sincer nici nu ma pricep la asa ceva de aia am apelat la acest forum...

Ce incadrare poate avea o persoana care a adus un prejudiciu statului de 80.000 euro? adica pt evaziune fiscala?scz dk nu m-am facut inteleasa...
multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:19, 15 Martie 2011
depinde in ce modalitate s-a facut acel prejudiciu, studiati cazurile din legea 241/2005 (pentru combaterea evaziunii fiscale). daca achitati prejudiciul pedeapsa scade pana la amenda.
pedeapsa ptr evaziune depinde de modalitatea in care a fost savirsita, asa cum bine a spus colegul meu.
limitele generale sunt cuprinse intre 6 luni si 15 ani, uneori se prevede si amenda.
achitarea prejudiciului determina reducerea pedepsei, la fel si recunoasterea faptelor.

avind in vedere ca suma nu este chiar minora va recomand sa angajati un avocat specializat pe infractiuni economice mai ales ca ANAF cam exagereaza cu aceste plingeri penale,uneori nu este vorba de nici o infractiune ci doar simple operatiuni comerciale prost facute.

problema este ca si Parchetul le face jocul doar de dragul raportarilor catre Min Just pe tema luptei impotriva evaziunii fiscale.
Da, o mica diferenta poate conta enorm.In astfel de situatii de la o operatiune comerciala negandita se poate ajunge lesne la infractiunea de evaziune fiscala...

Dupa cum vedeti, in prezent statul a inceput sa se ocupe in mod activ de problemele financiare si ar fi bine sa evitati pe cat posibil inchisoarea.
Stiti vorba aceea : ,,Plateste cu bani, nu cu ani...!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnfracţiuni de evaziune fiscală (legea 87/1994, legea 241/2005) art. 6 lg. 241/2005 cu aplic. art. 35 al. 1 c.p. şi 5 c.p. marian789 marian789 buna ziua, sunt acuzat pe penal infracţiuni de evaziune fiscală (Legea 87/1994, Legea 241/2005) art. 6 Lg. 241/2005 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p. şi 5 ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala Pandora12 Pandora12 Buna ziua am si eu o Intrebare legat de evaziunea fiscala nu am avut nici o data probleme cu legea as dori sa stiu daca legea 241 / 2005 cu art 10 este ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa evaziune fiscala,cadru militar Florinel1990 Florinel1990 Buna seara!Amic de-al meu a primit sanctiunea \"Amenda administrativa\" intr-un dosar penal ce a vizat o fapta de evaziune fiscala(a inchiriat un apartament ... (vezi toată discuția)