avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

Buna ziua am si eu o Intrebare legat de evaziunea fiscala nu am avut nici o data probleme cu legea as dori sa stiu daca legea 241 / 2005 cu art 10 este modificat asa cum am vazut pe net adica vreau sa stiu pedepsele sint numai cu inchisoare s au este un barem cum am vazut eu scris pina la animiste su me se poate aplica pedeapsa cu amenda as dori sa stiu care sint cazurile de nepedepsire si daca ce am vazut pe net este corect la art 10
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:27, 4 Februarie 2020
Depinde cand au fost savarsite faptele, detaliati.
Faptele au fost savirsite in 2019 si este vorba de prejudiciu minor provenir din inchiriere unui apartament de sotul meu care intre timp a decedat si cei care sint in partaj successoral mi au facut plingere penala si as dori sa stiu actualizata legii cu cazierul de nepedepsire a legii multumesc
ART. 10 Legea 241
(1) În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul acoperă integral pretenţiile părţii civile, limitele prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.
.................
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Da, din pacate, statul nu isi vede foarte bine propriul interes mai ales ca in ultimii ani multi prefera sa mearga la inchisoare decat sa dea bani ( inclusiv la avocati daca acestia sunt pretentiosi sub aspect financiar).
Iar...sa dea bani si sa faca si inchisoare deja este ceva contrar logicii oamenilor sau inculpatilor din ziua de astazi...

De mai bine de 10 ani exista aceasta ratiune in lumea inculpatilor...pe considerentul ca nu pot face banii respectivi in mod cinstit.Romania fiind o tara saraca si fara potential real datorita coruptiei, acest rationament a devenit extrem de uzual.
Guvernatii au dat acest exemplu si a fost urmat de oamenii de rand in scurt timp.

Mai demult...circula o vorba...
Conta cat a furat ( cat era cuantumul evaziunii fiscale) si in functie de acest aspect se actiona sau nu...
Daca era cineva care a furat foarte mult era considerat intangibil si se temeau toti sa il atace...
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala ase123 ase123 In cazul unei evaziuni fiscale in valoare de aproximativ 30000 ron,ce urmari penale sunt? (vezi toată discuția)
Infractiune dezincriminata ContSters40598 ContSters40598 Un inculpat este trimis in judecata pentru inselaciune , 215 al.1-2 cp, fals intelectual, prev de art.43 din Legea 82/91 republicata si evaziune fiscala art.10 ... (vezi toată discuția)
Plata prejudiciului evaziune beleflorin4444 beleflorin4444 Buna ziua,intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu sub 50000 euro am fost acuzat de complicitate la evaziune fiscala,pana la primul termen care innca nu ... (vezi toată discuția)