avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificare Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificare Angajare

Buna ziua!

Am avut curiozitatea sa verific daca angajatorul meu imi plateste contributiile catre stat, drept urmare am depus o cerere la casa de pensii de care apartine angjatorul meu, casa de pensii care mi-a furnizat informatia ca nu s-a inregistrat nicio plata a contiziatiilor pe numele meu.
M-am angajat aici pe 17 Ianuarie.

Cum pot sa aflu daca mi s-a inregistrat contractul de munca in Revisal?
Ce as putea sa fac sa imi platesc contributiile?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 21:19, 18 Martie 2011
daca aveti carte de munca angajatorul este obligat sa plateasca contributiile la stat. trebuie sa faceti o sesizare la ITM in acest caz, dar daca vreti in prealabil un raspuns de la angajator faceti o cerere scrisa in 2 exemplare, iar pe a 2-a sa va dea viza de primire cu data si semnatura.
Caramidutza a scris:

Buna ziua!

......
Cum pot sa aflu daca mi s-a inregistrat contractul de munca in Revisal?
Ce as putea sa fac sa imi platesc contributiile?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

1. Depuneti o sesizare la ITM , in care solicitati sa vi se comunice daca c.i.m. incheiat cu angajatorul a fost transmis prin REVISAL.

2. Pentru neplata contributiilor aveti posibilitatea de a sesiza ANAF-ul si nu ITM-ul si/sau sa promovati o actiune in instanta care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea trebuie sa vizeze toate contributiile sociale datorate.
Va multumesc!
Buna,
O alta metoda de verificare daca a fost inregistrat C.I.M. in Revisal si depus la I.T.M., este urmatoarea: angajatorul poate lista pagina cu lista contractelor inregistrate in Revisal, imediat dupa depunerea online a acestuia pe site-ul www.inspectiamuncii.ro
enigmaticasolveig a scris:

Buna,
O alta metoda de verificare daca a fost inregistrat C.I.M. in Revisal si depus la I.T.M., este urmatoarea: angajatorul poate lista pagina cu lista contractelor inregistrate in Revisal, imediat dupa depunerea online a acestuia pe site-ul www.inspectiamuncii.ro

Mai greu de aplicat aceasta solutie in situatia in care REVISAL-ul este depus la ITM pe suport magnetic ....

Alte discuții în legătură

Itm, anaf, cnas si cnpp isi pot interoga intre ele bazele de datele? cyan cyan O autoritate a statului poate interoga baza de date cu contributiile platite de angajatori si care este gestionata de alta autoritate a statului? ANAF-ul, ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala neplatica de firma 7Cris7 7Cris7 Buna ziua Am aflat din intamplare ca pot sa verific daca am asigurare sau nu de sanatate , am intrat pe site si m-am trezit ca nu am asigurare , am contract ... (vezi toată discuția)
Angajat fara contract de munca inregistrat la itm niculaucarmen niculaucarmen sunt angajat la o firma, am semnat contract de munca. Patronul societatii m-a dat afara ocazie cu care am aflat ca, contractul meu de munca nu a fost ... (vezi toată discuția)