sunt angajat la o firma, am semnat contract de munca. Patronul societatii m-a dat afara ocazie cu care am aflat ca, contractul meu de munca nu a fost inregistrat la ITM, nu au fost platite contributiile la stat. Ce pot face in aceasta situatie??? ce fel de actiune pot formula la instanta?
La iTM nu se mai depunc.i.m. incepand cu data de 01.01.2011 .. acestea se completeaza si se transmit prin REVISAL de catre angajatori ..
1. Pentru a afla daca c.i.m. a fost transmis prin REVISAL va puteti adresa ITM-ului ..
2. Pentru neplata contributiilor aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent:
- sesizarea ANAF-ului
- actiunea in instanta .. actiunea va avea ca obiect neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.
Serviciu
De curand am renuntat la indemnizatie crestere copil pt a beneficia de stimulentul de insertie,dar patronul nu cotizeaza la stat .ce pot fc pt a fi asigurata ... (vezi toată discuția)