avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat fara contract de munca inregistrat la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat fara contract de munca inregistrat la ITM

sunt angajat la o firma, am semnat contract de munca. Patronul societatii m-a dat afara ocazie cu care am aflat ca, contractul meu de munca nu a fost inregistrat la ITM, nu au fost platite contributiile la stat. Ce pot face in aceasta situatie??? ce fel de actiune pot formula la instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 8 Noiembrie 2012
Sesizati ITM si/sau introduceti o actiune in instanta impotriva acestuia.
Aveti cum sa dovediti ca ati lucrat acolo (fluturasi de salariu, etc.)?
Ati semnat c.i.m.?
am semnat cim si mi s-a spus ca urmeaza sa fie depus la ITM . Ce fel de actiune pot face la instanta?
La iTM nu se mai depunc.i.m. incepand cu data de 01.01.2011 .. acestea se completeaza si se transmit prin REVISAL de catre angajatori ..

1. Pentru a afla daca c.i.m. a fost transmis prin REVISAL va puteti adresa ITM-ului ..

2. Pentru neplata contributiilor aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent:
- sesizarea ANAF-ului

- actiunea in instanta .. actiunea va avea ca obiect neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare angajare Caramidutza Caramidutza Buna ziua! Am avut curiozitatea sa verific daca angajatorul meu imi plateste contributiile catre stat, drept urmare am depus o cerere la casa de pensii de ... (vezi toată discuția)
Serviciu De curand am renuntat la indemnizatie crestere copil pt a beneficia de stimulentul de insertie,dar patronul nu cotizeaza la stat .ce pot fc pt a fi asigurata ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala neplatica de firma 7Cris7 7Cris7 Buna ziua Am aflat din intamplare ca pot sa verific daca am asigurare sau nu de sanatate , am intrat pe site si m-am trezit ca nu am asigurare , am contract ... (vezi toată discuția)