buna ziua
in urma cu trei ani am ajutat o familie (prieteni) sa obtina un credit si am pus ipoteca apartamentul meu. de cateva luni refuza sa plateasca ratele le banca spunand ca nu au.
Ce mai pot sa fac?
cum pot anula ipoteca?#-o
Sa verificati daca acel contract de ipoteca este bine intocmit ,poate exista o portita...
"
Contract de ipotecă. Nulitate absolută
În ceea ce priveşte fondul pricinii, instanţa de apel a reţinut, în mod corect, că în lipsa constatării notarului, în sensul că s-a consemnat consimţământul părţilor, contractul de ipotecă este nul absolut, în conformitate cu dispoziţiile art. 65 din Legea nr.36/1995 iar împrejurarea că s-a depus la dosar un exemplar al înscrisului semnat de procuristul reclamanţilor nu este de natură a acoperi nulitatea absolută, fiind imperativ necesară semnarea în faţa notarului a tuturor exemplarelor originale ale înscrisului autentificat. Or, exemplarul contractului depus de reclamanţi nu a fost semnat nici de aceştia şi nici de procurist, iar cel depus de pârâtă poartă numai semnătura reprezentantului acesteia, astfel că, în speţă, nu este incidentă prezumţia de valabilitate a înscrisului autentic, prin neîndeplinirea celor două condiţii esenţiale, consimţământul şi forma autentică, urmând ca înscrisul să fie lovit de nulitate absolută.
(Secţia comercială,decizia nr.339 din 29 ianuarie 2004)"