avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil - contributii neplatite de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil - contributii neplatite de angajator

Am si eu o mare problema. Firma la care lucrez din 06.2007 a intrat in insolventa in 12.2009 iar plata contributiilor catre stat nu a mai fost facuta din 2008. Momentan planul de reorganizare a fost respins a 2 a sau a 3 a oara, deci se indreapta in mod sigur spre faliment. In acest caz eu pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 19:20, 25 Mai 2011
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa realizati 12 luni anterior nasterii, venituri supuse impozitarii.
pneagu a scris:

Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa realizati 12 luni anterior nasterii, venituri supuse impozitarii.

______________________________________________________________
daca merge si isi plateste singura contributiile la finante pentru 12 luni de activitate sau daca se inscrie la facultate nu poate obtine indemnizatia minima de 800 de lei?
Plata contributiilor nu are legatura cu impozitul pe venit (impozit pe salariu de ex.). Existenta venitului impozabil (salariu) este conditia de a putea beneficia de indemnizatie.
pneagu a scris:

Plata contributiilor nu are legatura cu impozitul pe venit (impozit pe salariu de ex.). Existenta venitului impozabil (salariu) este conditia de a putea beneficia de indemnizatie.


Si studentii sunt considerati salariati daca sunt studenti la facultati de stat la zi, chiar daca sunt cu taxa?
Intreb lucrul asta pentru ca o studenta care pe timpul facultatii ramane insarcinata primeste alocatia minima de 200 ron + 600 ron pentru 2 ani.. ?
De exemplu: Sora mea este insarcinata in 6 saptamani.. are contract de munca (inregistrat mai nou pe Revisal) de la 01.01.2011. Este studenta in anul 1 la facultate si preconizeaza nasterea in octombrie.
Ce suma poate primi ca indemnizatie?
Nu sunt considerati salariati dar beneficiaza conform OUG 110/2010:
m)frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

Dar nu amestecati situatiile, sora dv. este asimilata salariatilor deoarece are contract de munca.

Alte discuții în legătură

Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc  bogdan bogdan Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a primi indemnizatia de crestere copil.In clipa de fata sunt in somaj, din care mai am de ... (vezi toată discuția)
Cotizatie individuala csa pentru indemnizatie crestere copil mihaela21sava mihaela21sava Buna ziua, Anul trecut am beneficiat de indemnizatia de somaj din luna Nov pana in Aprilie (2013). In Aprilie m-am intors inapoi la firma pentru o luna dupa ... (vezi toată discuția)