avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... abonament telefonic care sa expirat cum se poate ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

abonament telefonic care sa expirat cum se poate rezilia

sa expirat abonamentul dar are o clauza in contract prin care se prelungeste tacit nu am beneficiat de telefon sau alt ceva si nu vrea sa-l rezilieze fara sa platesc abonamentul pina la sfirsitul perioadei legea nr.161/2010 publicata in M.O.nr.497/2010 art.1,2,si48 nu ma apara ce parere aveti ? ma ajuta cineva
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 09:08, 30 Martie 2011
Trebuia sa aveti grija ca in ziua in care se implinea perioada initiala pentru care fusese incheiat contractul, sa va prezentati la magazin, sa dati un telefon, sau sa depuneti o cerere-mai bine, prin care sa aratati ca nu mai doriti prelungirea contractului.
Daca respectivul contract prevede prelungirea tacita, clauza respectiva se continua cu...in cazul; in care beneficiarul nu denunta contractul, sau nu notifica... (sau alta varianta a acestei prevederi).
Legea invocata prevede:
"ART. 84
Dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept. Drepturile părţilor referitoare la o justă despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunţării unilaterale."

cu conditia ca implinirea termenului contractului sa fi intervenit dupa data de 19 iulie 2010, data publicarii legii in MO.
Aveti posibilitatea actionarii in instanta a firmei de telefonie in baza legii nr. 161/2010.
sesizati in scris protectia consumatorului, ce fac ei nu-i normal. dupa perioada de contract, chiar si prelungit tacit, normal e sa se rezilieze fara sa datorati despagubiri
aveti contract cu aia cu Z?
Nu mam putut prezenta la magazin pt. ca este in Bucuresti iar eu stau unde se agata harta in cui dar alta solutie nu este dar daca plec din tara definitiv de exemplu. Nu este un abuz faptul ca in data de 21.08.2008 inchei contractul pe o perioada de trei ani ca sa ma trezesc azi ca este barata data raminind doar anul iar sub acea data este scris data de 30.10 vizibil cu alt pix si luna a zece este scris cu zece roman
vasile2020 a scris:

Nu mam putut prezenta la magazin pt. ca este in Bucuresti iar eu stau unde se agata harta in cui dar alta solutie nu este dar daca plec din tara definitiv de exemplu. Nu este un abuz faptul ca in data de 21.08.2008 inchei contractul pe o perioada de trei ani ca sa ma trezesc azi ca este barata data raminind doar anul iar sub acea data este scris data de 30.10 vizibil cu alt pix si luna a zece este scris cu zece roman
Ce s-a scris este valabil doar daca ati incheiat contract pe persoana juridica.
Daca contractul a fost incheiat pe persoana fizica beneficiati de legislatia din domeniul protectiei consumatorilor unde este prevazuta obligatia comerciantului de a va notifica in vederea formularii de catre dumneavoastra a unei optiuni de prelungire a contractului.

OG 21/1992 privind protectia consumatorilor

Art. 10. - Drepturile consumatorilor, la încheierea contractelor, sunt: :

i) de a fi notificaţi cu 30 de zile înainte de data la care contractul se prelungeşte în mod automat pentru o perioadă de timp determinată sau nedeterminată, în vederea formulării în scris de către consumator a unei opţiuni de prelungire a valabilităţii acestuia.

In concluzie ei trebuie sa detina notificarea dvs. cu 30 zile inainte de expirarea termenului contractual si totodata sa faca dovada faptului ca dvs. ati formulat optiunea de prelungire in scris.

Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
ContSters158230, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este considerata clauza abuziva prelungirea automata a contractului dupa expirarea perioadei determinata, care este stipulata/impusa intr/un act aditional ? cozmacostel cozmacostel Am solicitat telefonic in cursul luinii ianuarie a.c. rezilierea contractului dupa expirarea perioadei contractuale (23.02.2011), fiind mutat cu serviciul in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract orange VladCarlsson VladCarlsson Buna ziua, As dori sa stiu daca este posibila anularea unui contract cu firma Orange dupa trecerea perioadei minime contractuale desi clauzele contractuale ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract servicii internet bogdan_2009 bogdan_2009 sunt bogdan am faqt un abonament pe un an la orange internet...perioada a trecut eu am continuat fara a mai face contract si akm vreau sa reziliez ... (vezi toată discuția)