avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul real si salariul de pe cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul real si salariul de pe cartea de munca

Am un salariu real net de 1500 RON,pe aceasta valoare semnand si statul de plata.
Pe cartea de munca am trecut un salariu de 880 RON (brut).
Am fost nevoit sa fac un imprumut la banca si mi s-a spus ca nu mi se poate trece mai mult pe cartea de munca,si ca salariul de pe statul de plata nu mi se ia in considerare,desi la banca mi se spusese ca se poate trece salariul de pe stat.
As vrea sa stiu urmatoarele lucruri:
la un salariu net de baza de 1500 RON (excluzand sporuri,prime lunare etc.), cam care ar trebui sa fie salariul trecut pe cartea de munca,si cam cat ar trebui sa plateasca in plus firma fata de un salariu brut de 880 RON, cat am in prezent.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 22:05, 1 Iunie 2008
la un salariu brut de aprox. 2150 lei avem
salariu net 1525

din care cheltuieli:

Angajator
Indicator Valoare De plata
Contributia unitatii la
asigurarile sociale (CAS) 19,50% 419.25 419.00
Contributia unitatii la
asigurarile sociale de sanatate (CASS) 5,5% 118.25 118.00
Contributia unitatii la
fondul de somaj 1% 21.50 22.00
Contributia unitatii la
fondul de risc si accidente 0,5% 10.75 11.00
Contributia unitatii pentru
Camera de munca 0,75% 16.13 16.00
Contributia unitatii la
fondul de garantare a salariilor 0,25% 5.38 5.00
Contributia unitatii pentru
concedii de boala si indemnizatii 0,85% 18.28 18.00

Angajat
Indicator Valoare
Deducere personala 110.00
Contributia personalului la
fondul de somaj 0,5% 11.00
Contributia personalului la
asigurarile sociale de sanatate 6,5% 140.00
Contributia p ersonalului la
asigurarile sociale (CAS) 9,5% 204.00
Impozitul pe veniturile din Salarii 270.00

Total cheltuieli angajator
Total cheltuieli 2759.00

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit platit de angajator Bogdan2009 Bogdan2009 Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine pentru un salariu BRUT de 850 RON cat este salariul net si cat plateste ANGAJATORUL la stat. Mentionez ca nu exista copii ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu, ca si angajator... CrissMGC CrissMGC Buna ziua, Revin cu o intrebare la dumneavoastra intrucat nu sunt in cunostinta de cauzasi nici nu am gasit informatii pe internet... Referitor la salariuii, ... (vezi toată discuția)
Net din brut anne_david anne_david Buna ziua, va rog sa ma ajutati la calculul salariului net din brut. Va multumesc (vezi toată discuția)