avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... net din brut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

net din brut

Buna ziua, va rog sa ma ajutati la calculul salariului net din brut. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:19, 20 Ianuarie 2009
anne_david a scris:

Buna ziua, va rog sa ma ajutati la calculul salariului net din brut. Va multumesc

Daca spuneti pentru care salariu............. ar fi posibil sa fiti ajutata;) ............
Puteţi încerca un calculator online de salarii pentru a vă face o idee.
ex.
[ link extern ]
[ link extern ] /

Nu sunt exacte până la ultima virgulă pentru că anual se schimbă cotele de contribuţie la stat, dar principiile de calcul sunt aceleaşi.
anne_david a scris:

Daca ne spuneti si salariul brut , ar fi mult mai bine sa va ajutam in aflarea celui net :)
presupunem un salariu brut de 2000 ron. Ma intereseaza formula de calcul, nu rezultatul. Multumesc
Din salariul brut se calculează:
- contribuţia individuală la şomaj: 0.5% x Venit brut
- contribuţia individuală la asig. sociale (pensii) CAS: 9.5% x Venit brut
- contribuţia individuală la asig. sociale de sănătate CASS: 5.5% x Venit brut

deducerea personală de bază acordată : în funcţie de venit şi numărul de persoane în întreţinere
- impozitul: 16% x Baza de calcul impozit

Salariul brut - ( 0,5% x salariu + 9,5% x salariu + 5,5% x salariu ) = Venitul net
Venitul net - deducerea personala = Baza de calcul impozit
Impozitul = Baza de calcul impozit x 16%
Salariul net = Venitul net - impozitul pe venit

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical andreea_zhr andreea_zhr buna ziua , Am si eu o nelamurire In luna noiembrie am avut 5 zile lucratoare de concediu medical -cod de boala 01 ,salariu brut pe ultimele 6 luni fiind ... (vezi toată discuția)
Deducere personala angajat AndreeaFP AndreeaFP Buna ziua, Sotul meu are un contract de munca incheiat cu 1 dec.2015 pe o societate al carei actionar si este, in functia de muncitor necalificat. Salariul ... (vezi toată discuția)