sper ca ma incadrez bine postand aici.Ce raspundere au functionarii de la primarie in cazul unei file rupte dintr-un registru agricol din '56-'58?In '98 fila exista intreaga,noroc ca am pastrat copia,dupa ea s-a eliberat si titlu,sunt intr-un proces de incercare de anulare a unui TP si a trebuit sa facem pe detectivii sa descoperim fila rupta,de fapt fila 14 (pagina 1 exista)lipseste fila 15(pagina 1)pe care erau alte terenuri decat cele de pe titlu.Poate fi tras la raspundere cineva?eu cred ca e un caz destul de grav,fila a fost rupta mai mult ca sigur inainte de inceperea procesului(ei au depus fila falsa la dosar)
Incalcarea de catre functionarii publici, cu vinovatie, a indatoririlor de serviciu atrage raspunderea disciplinara, contraventionala, civila sau penala, dupa caz. ) Incalcarea cu vinovatie de catre functionarii publici a indatoririlor corespunzatoare functiei publice pe care o detin si a normelor de conduita profesionala si civica prevazute de lege constituie abatere disciplinara si atrage raspunderea disciplinara a acestora, iar raspunderea functionarului public pentru infractiunile savarsite in timpul serviciului sau in legatura cu atributiile functiei publice pe care o ocupa se angajeaza potrivit legii penale. Deci puteti face plingere penala pentru aspectele sesiazate sau sa va adresati institutiei respective pentru masuri disciplinare.
Poate fi tras la raspundere acel functionar care savarseste o fapta ilicita. In acest sens, depuneti o plangere la Parchet sau o sesizare la Primaria respectiva ori la Corpul de Control M.I.R.A.
multumesc mult pt raspuns.Acum noi am aceptat sa depuna la dosar ca "s-a strecurat o eroare",ei incearca sa faca pe prostii ca nu stiu cum a disparut acea pagina,in tot cazul sunt bagati pana in gat ,in acel registru am mai observat pagini lipsa.De cinci luni am fost intr-un stres ca nu stiam ce se intampla,acum ei incearca sa dreaga busuiocul.Mare noroc cu acest site,am primit multe sfaturi care mi-au fost de mare ajutor...Cu toate ca am angajat av ,nu mi-a fost de ajutor,mi-am dat seama ca "dorm in pat cu dusmanul"...nu i-am facut rau,dar am mai angajat un av acum.Inca o data mii de multumiri.
Este o primarie de comuna,toti sunt o apa si-un pamant,cand am sezizat primaru(nu in scris)l ca nu corespunde fila am dus un adevarat razbel cu el,a indraznit sa spuna ca ma poate acuza pe mine ca a mea fila e falsa-dar am argumente sa demonstrez ca nu e asa...A doua zi au recunoscut ca e asa cum spun(sotul le-a luat registrul din mana si se putea vedea ramasite din fila rupta)Pana acum de 2 ori au trimis fila falsa la dosar,si sa o lipeasca la loc(daca mai au ce) tot cred ca nu vor avea castig.Avem depusa plangere penala pt prefectura(a facut o intampinare total aiurea),atunci nu stiam de fals.Poate si prefectura afost indusa in eroare de primarie
Ma bucur ca aveti incredere in acest site, dar ma dezamageste afirmatia dv. ca ati consultat degeaba un avocat, vreau sa va spun ca avocatii se impart in doua: buni si atit.
Consider ca trebuie sa staruiti in demersurile dv. care vor avea cistig de cauza daca perseverenta dv. isi va continua tirul. Succes!
imi scuzati sinceritatea dar...'padure fara uscaturi nu exista'.Aveam si eu impresia ca asa trebuie sa fie toti avocatii,dar nu cred ca dvs ati fi procedat asa cum a procedat prima av,in 21feb am angajat-o si abia maine(4 iun)depune primul inscris din partea ei,asta ca a vazut ca nu mai are incotro,pana acum a gasit fel si fel de scuze,ba ca are ex pt magistr,ba ca are multe cauze s.a Toate aceste 4 luni au fost un adevarat chin pt mine,trebuia sa demonstrez un adevar si ca respectiva actiune e nefondata,lucru care trebuia sa-l faca av,nu?
Mult va rog sa nu va dezamageasca afirmatia mea,ci faptul ca exista si asemenea specimene.
Alte discuții în legătură
Registru agricol
dienusa
am fost azi la primarie si am ramas pur si simplu tampita.Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ,registrele agricole din '56-'58 cum erau numerotate...pe file sau ... (vezi toată discuția)