avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... registru agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

registru agricol

am fost azi la primarie si am ramas pur si simplu tampita.Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ,registrele agricole din '56-'58 cum erau numerotate...pe file sau pe pagini,de ex se deschide reg la fila 14 ,care are 2 pagini,e numerotata ca 2 pagini 14si 15 sau ambele pagini fila 14.,pt.ca dupa fila 14 urmeaza fila 16.Spun asta ca din '94 am copia filei de pe original(numai ca nu e legalizata) si acum vad ca sunt total alte terenuri si suprafata,bineinteles prima pagina e identica cu a mea si partea a doua nu mai e.am mai dat mai incolo si urmeaza bine fila 16 cu doua pagini 17 si tot asa...Primarul incerca sa ma convinga ca poate pagina a doua e 15 desi nu e numerotata
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:54, 8 Iunie 2008
Registrele agricole au fost "actualizate" si nu s-a putut pastra numerotarea. Din pacate nu stiu sa se fi putut rezolva ceva in aceasta situatie pentru proprietarii de drept ai terenurilor. Daca la dumneavoastra nu sunt modificari, mergeti si legalizati copia inainte sa se intample ceva. Succes!
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2008
S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L., Consultant credite si finantari
Fiind un registru şi nu o simplă hârtie, întocmirea acestuia trebuie să fie logică. Astfel, dacă fiecare filă a acestuia este numerotată, înseamnă că aceasta este regula şi nu puteţi impune dv. o alta.î
Dacă fiecare pagină este numerotată şi nu pe file, dar pagina pe care vă interesează lipseşte, atunci înseamnă că lipseşte o pagină caz în care trebuie să anunţaţi autorităţile şi să se facă reconstituirea paginii distruse, furate, pierdute din diverse motive.
Dacă, însă pagina pe care o aveţi dv. în copie corespunde cu originalul aflat în registru dar pe verso-ul acestei file, pentru care nu aveţi o copie, credeaţi că sunt alte înregistrări dar nu sunt, înseamnă că acea filă nu a fost schimbată deoarece dv. aveţi copia fidelă a originalului primei pagini. Prin urmare, numerotarea se făcea pe file şi nu pe pagini.;)
cora2006 a scris:

Fiind un registru şi nu o simplă hârtie, întocmirea acestuia trebuie să fie logică. Astfel, dacă fiecare filă a acestuia este numerotată, înseamnă că aceasta este regula şi nu puteţi impune dv. o alta.î
Dacă fiecare pagină este numerotată şi nu pe file, dar pagina pe care vă interesează lipseşte, atunci înseamnă că lipseşte o pagină caz în care trebuie să anunţaţi autorităţile şi să se facă reconstituirea paginii distruse, furate, pierdute din diverse motive.
Dacă, însă pagina pe care o aveţi dv. în copie corespunde cu originalul aflat în registru dar pe verso-ul acestei file, pentru care nu aveţi o copie, credeaţi că sunt alte înregistrări dar nu sunt, înseamnă că acea filă nu a fost schimbată deoarece dv. aveţi copia fidelă a originalului primei pagini. Prin urmare, numerotarea se făcea pe file şi nu pe pagini.;)

Asta in cazul in care lucrurile sunt logice si corecte.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2008
S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L., Consultant credite si finantari
i-am dovedit ca era rupta o pagina in care figurau terenurile.A fost rupta cu un interes pt ca eram in proces pt anularea unuiTP ,am postat intreaga poveste pe site,numai ca nu am fost prea explicita fiindca nici eu nu stiam ce se intampla.Deocamdata le-am acceptat adresa catre judecatorie ca"s-a strecurat o eroare"si au pus copia mea de pe original care era din '98.Ei incearca sa faca pe prostii ca nu stiu cum a disparut acea pagina,desi de registru agricol se ocupa 2 persoane-un referent si o inginera.Vroiau sa anuleze TP ca nu mai corespundeau terenurile cu fila falsa....Dar am dovedit cu acte si tot ce trbuie ca fila noastra e cea reala si ca titlu a fost corect emis.Nu i-as prea ierta pt.ca de 8 ani ne-au mintit,greu am reusit sa-i descoperim,mai ales acum s-a incercat un furt de proprietate in toata regula,adica sa-l dezmosteneasca pe tata(care e decedat)
Eu aş face o plângere penală împotriva celor 2 funcţionari pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale - art. 288 C.pen.;)

Alte discuții în legătură

Raspunderea functionarilor din primarii dienusa dienusa sper ca ma incadrez bine postand aici.Ce raspundere au functionarii de la primarie in cazul unei file rupte dintr-un registru agricol din '56-'58?In '98 fila ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat dienusa dienusa sunt in impas...nu stiu ce sa mai fac...sunt intr-un proces ca parte parata de radiere de pe titlu de prop.al tatalui meu TP a fost emis pe numele cumnatei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu primaria dienusa dienusa Ce pot sa fac(primarului) in cazul in care adresez in scris niste intrebari primarului,imi raspunde total eronat .desi verbal a zis altceva.Am un proces si din ... (vezi toată discuția)