avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de ajutor.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de ajutor.

sint casatorita de 21 de ani,am un baietel de 11 ani,iar in ultimi 3 ani relatia cu sotu meu nu mai merge,nu am posibilitatea de a inainta un divort,stau cu chirie simi intretin baietelu singura,imi platesc datoriile singura,sotul meu nu lucreaza de 5 luni,dar pleaca dimineata si vine seara mereu beat si cu scandal,injura si ameninta ca se omoara daca eu ma mut din locuinta in care stam,nul pot da afara fiind foarte violent,dar as vrea sa pot face ceva pentru linistea mea si a copilului meu,dar nustiu ce sa fac,nustiu cum sa procedez,politia nu pot sa o chem,odata a venit,ia dat un avertisment verbal iar dupa ce a plecat am fost nevoita sa plec noaptea din casa cu copilu pentru cal provocasem mai rau.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:07, 16 Martie 2011
nu sinteti clara doriti sa divortati sau sa evacuati sotul turbulent?
Cred ca ma inainte de toate ar trebui sa va ganditi bine si sa va hotarati ce vreti.
Ar trebui formulata actiune de divort.
Opinia mea este ca aveti posibilitatea sa depuneti actiunea de divort, insa ramane sa va decideti in acest sens.
Spun ca aveti posibilitatea avand in vedere ca locuiti cu chirie, ceea ce inseamna ca puteti sa locuiti si in alta parte tot cu chirie, va intretineti singura baietelul, deci o plecare din acel imobil nu v-ar afecta in nici un fel nici din acest punct de vedere,mai ales ca oricum sotul inteleg ca nici financiar nu va sprijina, iar in plus ati avea linistea necesara unei familii si a unor conditii optime cresterii minorului.
Chiar daca sotul este violent, alcoolic etc.nu va poate impiedica sa plecati din acel imobil si implicit sa depuneti actiunea de divort.
Acum insa ramane doar ca dvs. sa hotarati daca ramaneti ancorata in aceasta casatorie sau nu.
as divorta daca as sti cum sa procedez,unde sa ma adresez,deorece din puct de vedere financiar ma descurc greu,as incerca,tot ce stiu e ca acel divort dureaza foarte mult, iar eu si baietelu meu nu prea mai stim ce inseamna noapte linistita,nu pot cere ajutoru nimanui pentru ca nustiu cui,problema cea mai mare e ca se poate omori cu noi in casa dat find faptu ca la bautura habar nu are ce face,acum 5 luni in fata baieteluluisia taiat venele de la mina,desi copilu la iubit foarte mult chiar daca niciodata nu sa purtat ca un tata,de atunci nui da decit buna ziua.pentru ca daca nu lar saluta sar loa de el si iar reprosa ca face cum zic eu.
Eu nu sunt avocat, dar eu as proceda in felul urmator:
1. As inregistra de fiecare data cand face scandal, cu un aparat de inregistrat
2. E imposibil sa nu se auda scandalul pe la vecini, ei pot fi martori
3. Daca ma loveste, as cere un certificat medico-legal
4. Daca tot nu ma bazez din punct de vedere material pe sotul meu, nu vad de ce nu mi-as lua copilul si sa ma mut cu el in chirie in alt apartament

Oricare ar fi motivele pentru care inca nu ati plecat, trebuie sa va mobilizati si sa scoateti copilul din iadul acela.

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? machita machita Sunt casatorita de 14 ani,avem un baietel de 8 ani,dar in ultimul timp relatiile dintre noi s-au deteriorat ffff rau,nu mai pot convietui alaturi de el,am ... (vezi toată discuția)