avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie?

BUNA ZIUA !
SUNT NASCUT PE 16.06.1957,AM 36 ANI SI 5 LUNI VECHIME IN CAMPUL MUNCII DIN CARE 12 ANI SI 9 LUNI GR 1 ; SI 8 ANI SI 6 LUNI GR 2. DORESC SA PRIMESC INFORMATII DACA POT IESI LA PENSIE ANTICIPAT SAU PARTIAL ANTICIPAT .VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:33, 25 Martie 2011
Vechimea de 36 ani este cu sau fara armata?
da . faceti cerere si puteti adauga drept vechime si stagiul militar daca nu ati facut aceasta si in cererea de pensionare si sa o dovediti
Limita de varsta la 60 ani si 6 luni,reducere de 4 ani si 6 luni din 65.Anticipat la 60 de ani,conditia de stagiu fiind de 43 de ani,fara stagiu asimilat.Anticipat partial la 60 de ani,conditia de stagiu fiind de 35 de ani,fara stagiu asimilat.Anii de grupe va mai aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 8 ani.Asadar acum aveti un stagiu total de cotizare de 44 ani si 5 luni(in care este inclus si stagiul asimilat).Faceti-va calculele.
diana1sefa a scris:
da . faceti cerere si puteti adauga drept vechime si stagiul militar daca nu ati facut aceasta si in cererea de pensionare si sa o dovediti

Nu, imi pare rau, nu este deloc asa. Perioada in care o persoana a satisfacut serviciul militar nu este avuta in vedere la stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate sau pensiei anticipate partiale. Dovada stagiului militar se face cu livretul, in original si in copie, nu "in cererea de pensionare".

Va rog sa va argumentati raspunsurile, asa cum impune pct. 2.4 din regulamentul de postare in Forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie ginutza 1955 ginutza 1955 Sunt nascuta(F) in 1955 luna Dec.ziua28 cand pot iesi la pensie (anticipat sau partial anticipat) si cu ce penalizare?Mentionez ca am o vechime de 38 ani si 8 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata assa assa Sunt nascut in 1951 si indeplinesc conditia solicitata privind perioada completa de contributie la fondul de pensii. Am 31 da ani de activitate in campul ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala mara_m mara_m Am cateva nelamuriri legate de pensia anticipata. Sunt nascuta in 07.02.1957 si lucrez din iulie 1976 pana in prezent si in continuare.La anul fac varsta ... (vezi toată discuția)