avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vreau chitanþã de platã a chiriei ºi contract ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vreau chitanþã de platã a chiriei ºi contract închiriere legal

Mă voi muta cu chirie şi vreau să o fac cu contract legal şi să obţin chitanţă (dovadă) de plată a chiriei în fiecare lună iar pentru asta am înţeles că îi pot cere propietarului un număr de cont bancar în care să-i fac plata.
Dar pot cere băncii să-mi elibereze chitanţă din care să rezulte că eu am alimentat contul cu suma respectivă şi că aceasta reprezintă contravaloare chirie pe o lună?
Contractul încheiat prin agenţie are vreo valoare legală, îmi garantează mie ca şi chiriaş vreun drept dacă propietarul nu îl înregistrează la fisc? În cazul în care nu-mi garantează nici un drept pot cere propietarului să-l înregistreze la fisc? Ce pot face în cazul în care refuză? Sau în cazul în care minte că l-a înregistrat? Cum verific dacă este înregistrat sau nu la fisc?
Cel mai recent răspuns: carmen.balan1967@yahoo.com , utilizator 10:17, 16 Martie 2011
De regula, un contract se editeaza intr-un nr. ( cel putin ) egal cu partile semnatare - in cazul de fata - 2.
Odata semnat de ambele parti, proprietarul merge la Adm., primeste nr. de inreg - pe ambele ex. - dupa care va inapoiaza 1 ex.
Desigur, daca se doreste acest lucru .......( ref. la inreg. ).
In legatura cu alimentarea contului - chitanta se primeste la orice operatiune cu numerar - dar nu stiu exact daca apare explicit semnificatia sumei cu care a-ti alimentat contul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de chirie capelo capelo Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie daca un contract de chirie intre un propietar si un chirias este valabil din punct de vedere juridic, adica cele doua ... (vezi toată discuția)
Plata chirie persoana fizica mmarcelcozma mmarcelcozma Cum pot face dovada platii chiriei pentru persoane fizice , astfel încât sa pot sa-mi deduc cheltuielile .Este suficient să aiba un cont in banca şi să ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere la notar ctin_marius ctin_marius Vreau sa inchiriez un apartament, fara agentie, sa fac un contract de inchiriere la notar pe o anumita perioada de timp. Imi face vrun notar acest ... (vezi toată discuția)