Mă voi muta cu chirie şi vreau să o fac cu contract legal şi să obţin chitanţă (dovadă) de plată a chiriei în fiecare lună iar pentru asta am înţeles că îi pot cere propietarului un număr de cont bancar în care să-i fac plata.
Dar pot cere băncii să-mi elibereze chitanţă din care să rezulte că eu am alimentat contul cu suma respectivă şi că aceasta reprezintă contravaloare chirie pe o lună?
Contractul încheiat prin agenţie are vreo valoare legală, îmi garantează mie ca şi chiriaş vreun drept dacă propietarul nu îl înregistrează la fisc? În cazul în care nu-mi garantează nici un drept pot cere propietarului să-l înregistreze la fisc? Ce pot face în cazul în care refuză? Sau în cazul în care minte că l-a înregistrat? Cum verific dacă este înregistrat sau nu la fisc?
De regula, un contract se editeaza intr-un nr. ( cel putin ) egal cu partile semnatare - in cazul de fata - 2.
Odata semnat de ambele parti, proprietarul merge la Adm., primeste nr. de inreg - pe ambele ex. - dupa care va inapoiaza 1 ex.
Desigur, daca se doreste acest lucru .......( ref. la inreg. ).
In legatura cu alimentarea contului - chitanta se primeste la orice operatiune cu numerar - dar nu stiu exact daca apare explicit semnificatia sumei cu care a-ti alimentat contul respectiv.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contract de chirie
capelo
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie daca un contract de chirie intre un propietar si un chirias este valabil din punct de vedere juridic, adica cele doua ... (vezi toată discuția)