avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract de inchiriere la notar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract de inchiriere la notar

Vreau sa inchiriez un apartament, fara agentie, sa fac un contract de inchiriere la notar pe o anumita perioada de timp.
Imi face vrun notar acest contract, este legal fara sa-l inreg. la financiar?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:21, 18 Iulie 2010
Da.
Nu este legal fara sa-l inregistrati la financiar, pentru ca va trebui sa primiti de aici o decizie de impunere pentru plata impozitului pe venitul din chirii.
Se poate incheia la notar in conditiile in care doriti dvs,
dar trebuie inregistrat la financiar.
Multumesc pentru informatii. Am sa fac contract la notar pentru a fi sigur ca nu sunt dat afara pana la finele contractului, fara sa-l inreg. la financiar. Ma gandeam ca nu-mi face contract notarul fara sa-l inreg la financiar...

Multumesc
Notarul vi-l face apoi il inregistrati la fisc.
Ca sa nu fiti evazionist fiscal.

Ideea e ca nu e neaparat nevoie de contract la notar, puteti lua si formularele de la fisc, pt ca , fie ca e act autentic ( la notar) fie sub semnatura privata ( completat pe formularele de la fisc si semnat de ambele parti) are aceeasi valabilitate si conditiile de incetare a contractului raman aceleasi.
Adica rezilierea unilaterala va fi o clauza stipulata in contract. Nu puteti fi sigur ca nu va da afara chiar daca mergeti la notar.

Alte discuții în legătură

Proprietarul vrea sa vanda apartamentul in care stau in chirie nicolaem nicolaem buna, am luat in chirie ( Ca si persoana juridica ) un apartament. am aflat ca proprietarul doreste sa vand acest spatiu ( nu am aflat de la el ) ce se ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere Iael Iael Buna ziua , Va rog daca puteti sa-mi spuneti cum ati proceda daca ar trebui sa inchiriati un apartament pentru a avea certitudinea ca nu aveti ... (vezi toată discuția)
Valabil act aditional fara semnatura unei parti? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am o problema. Am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe baza de contract, vizat de Adm Financiara. Contractul a fost incheiat pe o ... (vezi toată discuția)