Vreau sa inchiriez un apartament, fara agentie, sa fac un contract de inchiriere la notar pe o anumita perioada de timp.
Imi face vrun notar acest contract, este legal fara sa-l inreg. la financiar?
Nu este legal fara sa-l inregistrati la financiar, pentru ca va trebui sa primiti de aici o decizie de impunere pentru plata impozitului pe venitul din chirii.
Multumesc pentru informatii. Am sa fac contract la notar pentru a fi sigur ca nu sunt dat afara pana la finele contractului, fara sa-l inreg. la financiar. Ma gandeam ca nu-mi face contract notarul fara sa-l inreg la financiar...
Notarul vi-l face apoi il inregistrati la fisc.
Ca sa nu fiti evazionist fiscal.
Ideea e ca nu e neaparat nevoie de contract la notar, puteti lua si formularele de la fisc, pt ca , fie ca e act autentic ( la notar) fie sub semnatura privata ( completat pe formularele de la fisc si semnat de ambele parti) are aceeasi valabilitate si conditiile de incetare a contractului raman aceleasi.
Adica rezilierea unilaterala va fi o clauza stipulata in contract. Nu puteti fi sigur ca nu va da afara chiar daca mergeti la notar.
Contract inchiriere
Iael
Buna ziua ,
Va rog daca puteti sa-mi spuneti cum ati proceda daca ar trebui sa inchiriati un apartament pentru a avea certitudinea ca nu aveti ... (vezi toată discuția)