buna ziua
ce poate pati fratele meu daca a furat dintr-un local public un telefon in valoare de 300 lei de la un cetatean impreuna cu un var de al meu ,dupa care la 20 de minute la si batut iar prsoana -ia reclamat la politie pentru furt si bataie si-a scos si certificat medico legal de 9 zile.mentionez ca fratele a mai fost condanmat cu suspendare pentru marturie mincinoasa in 2005 cu termen de incercare 2 ani si patru luni si varul meu are si el antecedente penale de acum 10 ani.
am auzit ca adepus plangere penala si la parchet tot atunci.
fratele si cu varul au fost audiati al politie si acum au fost chemati si la parchet dar au fugit in strainatate sperand ca vor scapa.
daca nu mai vin 2-3 ani in romania se mai judeca
eu pot sa pun unu doi avocati sa ii apere in lipsa
va multumesc
furtul calificat se pedepseste cu inchisoare intre 3 si 15 ani. In cazul dvs se va merge si pe recidiva deci m-as astepta la o pedeapsa medie spre maximul special.
fuga din romania nu va impiedica procesul penal sa se desfasoare, condamnarea lor fiind doar o problema de timp (presupunind ca probatoriul este ok).
este f bine sa angajati un avocat insa lipsa de la proces / urmarire penala nu le va aduce nici un avantaj, dimpotriva, le anuleaza orice sansa de a obtine o suspendare a executarii pedepsei. Mai ales ca sunt recidivisti si au mai savirsit o infractiune la scurt timp de la furrul telefonului. grea situatie.