Buna ziua!! In urma cu 2 luni un bun prieten de-al meu a fost retinut pe o perioada de 29 de zile pentru infractiunea de santaj.s-a constituit un flagrant..La momentul arestari El mai avea inca 3 dosare penale pe rol la Judecatorie adica 1 pentru Lovire si alte violente 2-Violare de domicilu 3-Furt......Acum sau solutinoat 2 din cele 4 dosare a primit o condamnare de 3 ani pentru violare de domicilu..Iar in celalat lovire sau alte violente 6 luni.....Au mai ramas 2 pentru santaj(pt care a fost arestat) si furt.......De scapat nu mai are nicio sansa presupun dar vreau sa stiu va executa toate pedepsele acumulate?? sau doar pe ce-a mai grea?? Am uitat sa precizez el este recidivist
In principiu s-ar aplica regulile de la concursul de infractiuni , urmand a se stabili pedeapsa pentru fiecare dintre infractiuunile concurente, apoi se va aplica cea ma i grea care poate fi sporita pana la maximul ei special si cu posibilitatea daugarii unui spor de pana la 5 ani.
Spuneti ca prietenul dvs . este si recidivist, acum depinde despre ce fel de recidiva vorbim...postcondamnatorie sau post executorie.daca ar fi una postexecutorie s-ar aplica tot regulile de la concurs, insa in caz de recidiva postcondamnatorie( adica savarsirea unei noi infractiuni inainte fe finaizarea pedepsei) , pedepsele se cumuleaza. Nimeni nu va poate spune intocmai ce pedeapsa va primi , fiindca individulaizarea pedepsei este o operatiune ce revine judecatorului care cunoaste toate datele inculpatului si care are cunostinta despre stari , situatii, ciurcumstante..imprejurari.totusi, dupa cele ce ne-ati spus, s-ar putea ca pedeapsa sa fie una mai consistenta.
In lipsa unei analize cazuale nu va putem raspunde fara studierea dosarului.
Daca vrea sa isi angajeze avocat poate plati avocat care sa analizeze acest aspect.Nu trebuie sa il apere si in instanta...doar ii va comnica ce pedeapsa ar avea de executat si in ce conditii...
Apoi, daca va afla ca poate sa scape de 3-4 aplicati in plus va putea sa il angajeze.
Fiind recidivist poate fi importanta orice pedeapsa care sa il ajute...
Conducere fara permis
elly8831
Un prieten a condus o masina fara permis si cu numerele provizorii expirate,dar acesta este recidivist,s-a eliberat in 2014 dupa o pedeapsa de 4 ani,din care a ... (vezi toată discuția)
Inchisoare
lute
deci am doua fapte:
1-prima fapta furt de buzunare savirsita in martie 2008 la care sentinta definitiva a fost luna trecuta adica februarie 2010 de 3 ani cu ... (vezi toată discuția)