avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

certificat fiscal

...ce parere aveti...se vinde un imobil prin lichidator numit de tribunal pentru o societate in faliment...la aceasta vinzare este nevoie de prezentarea certificatului fiscal emis de consiliul local al primariei unde este situat imobilul?...unii dintre creditorii inscrisi este si comuna pentru creante de natura fiscala(impozit pe cladire neachitat)...aici intervine un cerc vicios...astia nu elibereaza certificatu fiscal pina la achitarea impozitului conf cod procedura fiscala...da pina nu8 se vinde imobilu soc nu are bani...ce parere aveti?...
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:55, 10 Iunie 2008
Consider ca este un abuz. Certificatul fiscal se elibereaza cu datorii.
Eliberarea cetificatului de atestare fiscală pentru persoane juridice este supusă taxelor de timbru, conform reglementărilor legale în vigoare.
Certificatul de atestare fiscală pentru persoane juridice se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa pe plătitor a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii, denumită lună de referinţă, şi neachitate până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.
În primele 5 zile lucrătoare ale lunii se emit certificate de atestare fiscală pentru persoane juridice, în care se menţionează creanţele fiscale exigibile, existente în sold la sfârşitul lunii anterioare lunii de referinţă şi neachitate până la data eliberării cetificatului de atestare fiscală.
Cererile de eliberare a certificatului de atestare fiscală pentru persoane juridice se soluţionează în maximum 5 zile lucrătoare de la înregistrare, cu excepţia celor formulate de contribuabilii care au sedii secundare înregistrate la alte organe fiscale, care se vor soluţiona în maximum 10 zile lucrătoare de la înregistrare.
Certificatul de atestare fiscală pentru persoane juridice se întocmeşte în 3 exemplare, din care două exemplare originale se vor transmite contribuabilului sau persoanelor împuternicite de acesta, iar al treilea exemplar original se păstrează la organul fiscal emitent şi se arhivează la dosarul fiscal al contribuabilului.

Certificatul fiscal este obligatoriu sa-l emita la cerere...nu pot sa refuze- chiar daca se emite cu datoriile aferente. Cumparatorul oricum cumpara liber de sarcini si datorii...
(5) Pentru instrainarea dreptului de proprietate asupra cladirilor, terenurilor si a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie sa prezinte certificate de atestare fiscala prin care sa se ateste achitarea tuturor obligatiilor fiscale locale datorate autoritatii administratiei publice locale pe a carei raza se afla inregistrat fiscal bunul ce se instraineaza. Actele prin care se instraineaza cladiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu incalcarea prevederilor prezentului alineat, sunt nule de drept...
Precontract cu obligatia cumparatorului de a achita taxele in valoare de... Apoi contract de vanzare...

Cum se vinde imobilul, societatea e chiar falimentara, adica se vrea lichidata sau e in gaura de tot?
Merge si contract de imprumut catre societate cu suma de plata a taxelor locale... Nu am facut cu statul implicat, dar nu vad sa nu mearga... Depindde de ce popriri pe conturi sunt etc.
Chiar, cum faci ca statul sa fie creditor cedat? :hm: Cred ca merge si-asa...
Consider ca, in speta nu sunt incidente prevederile dreptului comun in materia de vanzare, intrucat ne aflam in fata unei situatii speciale determinate de faptul ca societatea respectiva se afla in insolventa. In aceasta situatie, consider ca nu este necesara eliberarea unui certificat de atestare fiscala, cu ata mai mult cu cat la masa credala s-a inscris si comuna, ca si creditor si presupun ca in creanta sa sunt cuprinse si datoriile societatii, cu titlu de impozite si alte taxe, care impiedica eliberarea certificatului de atestare fiscala.

Alte discuții în legătură

Certificate fiscale cosminia cosminia exista vreo lege prin care se interzice eliberarea de certificate fiscale cu debite? (vezi toată discuția)
Certificat de atestare fiscala cu datorii ligiana ligiana Am si eu o nelamurire, poate ma ajutati domniile voastre. Am nevoie de un certificat de atestare fiscala de la finante, care nu vor sa-l elibereze decat daca ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de atestare fiscala ltmocanu ltmocanu Buna ziua. Am facut cerere pe 27 iulie pentru un certificat de atestare fiscala si cand mi l-au dat am vazut ca expira pe 31 iulie. Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)