avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

As vrea sa stiu cum as putea sa procedez ca angajator cand,din senin,fara nici un fel de previz, angajatul imi spune ca de maine nu mai vrea sa vina la lucru.
Multumesc pt un eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:55, 16 Martie 2011
Cred ca asa: puneti-l sa-si dea demisia in scris bineinteles iar pe demisie sa scrie cu mana lui si sa semneze ca renunta la perioada de preaviz, apoi dvs. aprobati si e in regula, este articol in codul muncii exact asa cu demisie si renuntare la preaviz din partea salariatului.
@ana_abo: Angajatorul este cel care are dreptul de a renuntata la efectuarea preavizului de catre salariat.
Art.79 (7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
@ilenia: Daca nu se mai prezinta la lucru il veti ponta absent nemotivat si veti demara procedura de cercetare disciplinara urmand sa incetati raporturile de munca pe motiv disciplinar.
ILENIA a scris:

As vrea sa stiu cum as putea sa procedez ca angajator cand,din senin,fara nici un fel de previz, angajatul imi spune ca de maine nu mai vrea sa vina la lucru.
Multumesc pt un eventual raspuns!

In principiu trebuie sa aveti o mai buna comunicare cu salariatii si sa stiti exact care sunt nemultumirile lor. Nici un angajat multumit de modul in care este tratat la locul de munca nu pleaca fara a acorda cel putin preaviz angajatorului sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie apostol valentina apostol valentina buna ziua.va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat daca se poate.am plecat de la firma unde am lucrat in luna februarie motivul fiind neplata salariului.nu am ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim? gillu gillu Buna ziua. Salariatul inregistreaza o cerere de demisie , si invoca art. 87 alin . 7 Codul Muncii, cu previz partial de 2 zile, insa termen pe care nu l-a mai ... (vezi toată discuția)
Demisie. dreptul angajatorului de a renunta la preaviz in cazul demisie angajatului. Maie Maie Salut! In prezent sunt angajat cu contract de munca pe o perioada nedeterminata. Intentionez sa imi depun cererea de demisie cu preaviz de 20 de zile, asa ... (vezi toată discuția)