avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi angajata gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi angajata gravida

buna ziua,vreau sa va intreb care este procedura de informare a angajatorului pentru o angazata insarcinta?verbal sau neaparat cu adeverinta de la medic?
cum se calculeaza concediul de odihna?pana la suspendarea contractului sau pana la intrarea in concediul medical?
cum se calculeaza concediul de sarcina si lauzie si cu cat este platit?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:36, 16 Martie 2011
1. anuntul catre angajator se face prin notificare scrisa insotita de o adeverinta standard eliberata de medicul de familie sau de specialitate,
2. Concediul de odihna de calculeaza in functie de media zilnica a veniturilor pe ultimele 3 luni inmultita cu nr. zilelor de concediu,
3. Numarul zilelor de c.o sunt in functie de perioada efectiv lucrata, adica nu se iau in calcul perioada in care CIM este suspendat chiar si pentru concediu medical boala obisnuita,
4. Concediu de maternitate ( sarcina si lauzie) - 85% din suma calculata in functie de media ultimelor 6 luni ( care este stagiul de cotizare) inmultita cu nr. zilelor de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este durata prenatalului? Marin Mihai Marin Mihai Buna seara. Vreau sa stiu si eu cu cat timp inainte de nastere se poate intra in prenatal si care este diferenta financiara intre concediul medical ... (vezi toată discuția)
Concediu medical- insarcinata monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua. In ultimele 6 saptamani am fost in concediu medical, sunt insarcinata si as dori sa stiu cat concediu medical am voie sa iau fara a trece pe risc ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului prenatal/postnatal nicoletaantoci nicoletaantoci buna seara,sunt angajata la stat de 4 ani.momentan sunt insarcinata in 18 sapt.intrebarea mea este daca ma puteti ajuta -ar trebui sa nasc la inceputul lui ... (vezi toată discuția)