avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circularea pe teritoriul UE cu dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circularea pe teritoriul UE cu dovada de circulatie

Buna ziua oameni buni

Avand in vedere ca facem parte din UE, sunt foarte curios daca se poate circula pe teritoriul UE cu DOVADA DE CIRCUATIE, care iti este eliberata in momentul retinerii permisului de conducere. Sau daca exista vreo posibilitatea de a circula pe teritoriul UE cat timp ai permisul de conducere retinut. Va rog sa ma luminati. Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:41, 7 Iunie 2008
Atata timp cat circulatia persoanelor este libera si procesul verbal prin care s-a retinut permisul a fost atacat in instanta si pe baza acestuia s-a eliberat dovada provizorie de circulatie, nu vad de ce nu s-ar putea circula. Mai ales ca exista prezumtia de nevinovatie...
Insa, daca legea tarii in care circulati prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, exista riscul platii unei amenzi.
Suspendarea exercitării dreptului de a conduce dispuna de către poliţia romana este comunicata si celorlalte state membre ale Consiliului Europei în condiţiile stabilite prin Convenţia Europeană cu privire la efectele internaţionale ale interzicerii exercitării dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptată la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificată de România prin Legea nr.126/1997.
In acest sens, este posibil sa nu puteti circula in UE pe baza dovezii de circulatie.

Orice document pe care-l folosesti in afara granitelor Romaniei are traducerea rubricilor in cel putin o limba de circulatie internationala. Dovada de retinere a permisului de conducere nu are aceasta traducere. Dupa parerea mea, cu dovada inlocuitoare nu se poate circula in strainatate.
Am inteles in mare cum sta treaba.
Dar daca traduc dovada in limba engleza si germana si o legalizez la notar este posibil sa fie valabila ?
Mii de multumiri pentru ajutorul acordat
Barboo a scris:

Am inteles in mare cum sta treaba.
Dar daca traduc dovada in limba engleza si germana si o legalizez la notar este posibil sa fie valabila ?
Mii de multumiri pentru ajutorul acordat


Dupa parerea mea, nu.

Alte discuții în legătură

Conducere cu dovada inlocuitoare a permisului in statele ue gabrielpopa gabrielpopa buna seara tuturor va rog sa imi raspundeti si mie la 2 intrebari :1-pot circula in U.Ecu dovada de circulatie pe care o reinoiesc din luna in ... (vezi toată discuția)
Carnet conducere retinut in germania raduaw raduaw Buna ziua, mi-a fost retinut carnetul de sofer UE emis in Romania pe teritoriul tarii Germaniei, 30 zile pentru ca am trecut pe rosu la semafor si m-a luat ... (vezi toată discuția)
Circulatie in ue cu dovada de circulatie sile_do sile_do as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la ... (vezi toată discuția)