avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere cu dovada inlocuitoare a permisului in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere cu dovada inlocuitoare a permisului in statele UE

buna seara tuturor va rog sa imi raspundeti si mie la 2 intrebari :1-pot circula in U.Ecu dovada de circulatie pe care o reinoiesc din luna in luna?...............2-i-am facut procura socrului meu prin notar legalizata ptr.a merge la parchet si politia rutiera ptr.a-mi prelungi dovada este posibil imi va prelungi dovada?
Va multumesc si astept raspuns........
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 19:05, 9 Decembrie 2009
Din nefericire,cu dovada de prelungire a dreptului de conducere,nu puteti circula in statele membre ale UE,ci numai pe teritoriul Romaniei,unde respectivele prevederi legale sunt cunoscute.Se presupune ca politistul altei tari nu este obligat sa cunoasca legislatia rutiera romaneasca(si se pare ca nici nu este obligat),iar pentru el "atestatul" ca aveti dreptul sa conduceti este reprezentat de permisul de conducere eliberat in acea tara si nu o hartie,chiar daca oficiala,emanata de la Politia Romana,cu acceptul unui procuror sau judecator
Depinde daca legea statului in care doriti sa circulati , de acordurile bilaterale dintre Romania si statul respectiv . In principiu eu insa nu cred sa fie posibil , deoarece , cel putin potrivit legislatiei noastre, existenta unei dovezi inlocuitoare a permisului presupune ca dreptul de a conduce autovehicule este suspendat. In plus, valabilitatea unui asemenea document este limitata ca durata.
Eu nu v-as sfatui sa riscati, mai ales ca s-ar putea sa fiti prins si sa se considere conducere fara permis, caz in care amenda ar putea fi cateva mii de euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circularea pe teritoriul ue cu dovada de circulatie Barboo Barboo Buna ziua oameni buni Avand in vedere ca facem parte din UE, sunt foarte curios daca se poate circula pe teritoriul UE cu DOVADA DE CIRCUATIE, care iti este ... (vezi toată discuția)
Circulatie in ue cu dovada de circulatie sile_do sile_do as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la ... (vezi toată discuția)
Dovada provizorie. conducere in afara tarii Cristianna Cristianna Buna ziua!Se poate circula in strainatate cu dovada provizorie?Banuiesc ca nu,dar vreau sa stiu daca exista o solutie pentru astfel de probleme.Se poate face ... (vezi toată discuția)