avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abandon de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abandon de familie

am si eu o intrebare:sunt divortata si am un copil.fostul sot a fost obligat la plata pensiei de intretinere dar nu am mai platit de 2 ani.mentionez ca el nu lucreaza cu carte de munca.daca ii fac o plangere penala pt abandon, iar el declara ca nu are venituri suficiente sa plateasca restanta ce i se poate intampla?iar eu trebuie sa ii dau copilul(are dreptul o data pe luna sa o ia la domiciliul lui 8 ore) daca nu este cu plata la zi?va rog din suflet astept raspuns rapid.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:29, 16 Martie 2011
in cazul in care s-a stabilit prin HJ definitiva plata pensiei alimentare si cuantumul ei, conf art 305 alin 1 pct c, neplata cu rea-credinta timp de 2 luni a pensiei deintretinere este considerata fapta penala.punerea in miscare a actiunii penale se face in acest caz la plangerea prealabila.chiar daca nu are venituri, este obligat a plati [pensia alimenatra raportat la venitul minim pe economie.
nu sunteti in rizico-pericolul sa pierdeti custodia copiluluui in acesta situatie.
programul de vizita nu are legatura cu pensia de intretinere.
pt pensia restanta il puteti executa silit si ii puteti face plangere pt abandon daca nu plateste pensia din rea credinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon Borza Borza Buna, vreau sa stiu daca in cazul condamnarii cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei(1 an) pentru abandon daca este obligatoriu plata sumei ... (vezi toată discuția)
Abandon familial Adyna2006 Adyna2006 Dintr-o relatie anterioara am un copil caruia tatal ii plateste pensie alimentara.Se poate considera abandon familial daca tatal plateste cuantumul stabilit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara LauraPaler LauraPaler Buna ziua. Fostul sot nu a mai trimis pensia alimentara din luna iunie pe motiv ca nu lucreaza.Bineinteles ca este o minciuna. Daca in dau in judecata ... (vezi toată discuția)