avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Depunerea dosarului de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Depunerea dosarului de pensionare

Buna ziua,
Daca o persoana indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta in data de 04.04.2011 si nu mai continua activitatea, cu cat timp inainte se poate depune dosarul la Oficiul de Pensii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:53, 25 Martie 2011
Legea 263/2010
Art. 103
2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana.
GeorgetaBolboaca a scris:
Daca o persoana indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta in data de 04.04.2011 si nu mai continua activitatea, cu cat timp inainte se poate depune dosarul la Oficiul de Pensii?

Cererea privind acordarea pensiei pentru limita de varsta si actele nu se mai depun inainte de data indeplinirii conditiilor, ci dupa indeplinirea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de depunere dosar pensionare Mariaiu Mariaiu Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, cu cat timp inainte de implinirea varstei standart se depun cererea si documentele necesare pentru pensionarea pe limita de ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar pensionare avramcrai avramcrai Indeplinesc conditiile de depunere dosar pensie pentru limita de varsta, conform tabelului in octombrie 2011. Va rag sa-mi spuneti daca pot depune actele de ... (vezi toată discuția)
Cand se depune dosarul de pensie? divele divele STIE CINEVA SA-MI SPUNA CAND SE DEPUNE DOSARUL PTR. PENSIONARE LA LIMITA DE VARSTA LA CASA DE PENSII , DACA INDEPLINESC CONTITIILE DE PENSIONARE IN LUNA IUNIE ... (vezi toată discuția)