avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutati-ma

Am fost reclamantul unui partaj judiciar si am beneficiat de ajutor public judiciar. La ultimul termen am fost intrebat de judecator daca vreau sa plateasca paratii cheltuieli de judecata si eu am zis ca nu. Azi am primit hotararea civila care in prima pagina scrie ca "avocata solicita admiterea actiunii cu toate capetele de cerere enumerate, dat fiind concluziile raportului de expertiza si vointa partilor, fara cheltuieli de judecata". La ultima pagina obliga toti paratii sa plateasca in folosul statului suma de ... cheltuieli de judecata. Intrebarea mea este : Este o greseala a judecatorului? Daca nu ce ma sfatuiti sa fac? Am termen 15 zile.
Cel mai recent răspuns: honciuc_valy , utilizator 16:48, 18 Martie 2011
Este vorba de sumele pt. care vi s-a aprobat ajutorul public judiciar, vor fi platite de parati.E in favoarea dvs.
Dar eu am cerut sa nu plateasca nici unul dintre parati, cheltuielile de judecata
honciuc_valy a scris:

Dar eu am cerut sa nu plateasca nici unul dintre parati, cheltuielile de judecata

******
Este vorba de cheltuielile avansate de stat, la admiterea cererii de ajutor, care trebuiesc recuperate din oficiu, fara a avea importanta punctul dvs. de vedere.
Ce pot face ca sa nu plateasca paratii?
Inteleg ca ati intrat in conflict cu ei din acest motiv....Dvs. nu puteti face nimic.

Alte discuții în legătură

Granituire aordodi aordodi Buna ziua. S-a finalizat procesul de granituire prin care unul din vecini a cerut ca sa se stabileasca linia de hotar şi demolarea unor anexe construite ... (vezi toată discuția)
Achitarea sultei in cursul cercetarii judecatoresti DianaGeanina89 DianaGeanina89 Buna ziua, Speta suna cam asa: Partaj succesoral. A este reclamant, B si C sunt parati. In cursul cercetarii judecatoresti, inainte de a fi depus la dosar ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata si recuperarea lor ContSters355039 ContSters355039 Am cistigat partajul judiciar . Partajul a fost declansat din cauza faptului ca piritii s-au impotrivit unei intelegeri amiabile . Acum la final judecatorul ... (vezi toată discuția)