avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de judecata si recuperarea lor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de judecata si recuperarea lor

Am cistigat partajul judiciar . Partajul a fost declansat din cauza faptului ca piritii s-au impotrivit unei intelegeri amiabile . Acum la final judecatorul mi-a pus in sarcima plata a taxa de timbru pe valoare , primita ca si ajutor public ( suma maricica ) . Tinind cont de faptul ca partajul a fost declansat de catre piritii care nu au vrut intelegere , ma pot indrepta impotriva lor pentru recuperarea sumei , aceasta fiind o cheltuiala cu judecata ?X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters355039 , utilizator 07:00, 8 Aprilie 2015
Nu si daca din partaj ati avut de castigat. Desi nu sunt avocat, spun din experienta personala, la fel de dureroasa/
În operațiunea de partaj se consideră că fiecare parte are calitatea de reclamant și de pârât. și prin urmare cheltuielile se fac pe 1/2.
Dacă reclamantul a beneficiat de ajutor judiciar, pentru taxa de timbru, instanța va obliga pe pârâtul care pierde procesul la plata sumei. (OUG80/2013)
am avut calitatea de cumoarator iar ei de mostenitori
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
ContSters355039, utilizator
presupun ca se poate esalona plata la fisc , nu ??:O
Nu se esaloneaza daca nu scrie in decizia instantei. Oricum, nu e normal sa castigati si sa platiti taxa de timbru, asa incat ceva nu e corect in descrierea dv.
Poate reveniti sa detaliati mai concret situatia initiala si evolutia ei de la inceputul dosarului. Teoretic, ar trebui sa returnati ajutorul public judiciar daca ati pierdut... printre alte situatii.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru compensare zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua, Va rog frumas sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Am un proces de partaj pe rol din 2009, la care s-a stabilit o taxa de timbru de 9.295 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ContSters326883 ContSters326883 Daca pierd un proces civil iar piritul a avut scutire 100% la taxe de timbru etc , eu am sa platesc cheltuieli de judecata , sau nu ? (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata Adrian 74 Adrian 74 Buna ziua.In cazul unui partaj judiciar unde reclamantului i sa perceput suma de 4470 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat in ... (vezi toată discuția)