avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de judecata si recuperarea lor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de judecata si recuperarea lor

Am cistigat partajul judiciar . Partajul a fost declansat din cauza faptului ca piritii s-au impotrivit unei intelegeri amiabile . Acum la final judecatorul mi-a pus in sarcima plata a taxa de timbru pe valoare , primita ca si ajutor public ( suma maricica ) . Tinind cont de faptul ca partajul a fost declansat de catre piritii care nu au vrut intelegere , ma pot indrepta impotriva lor pentru recuperarea sumei , aceasta fiind o cheltuiala cu judecata ?X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters355039 , utilizator 07:00, 8 Aprilie 2015
Nu am pierdut . Mi s-au acordat chiar cheltuieli de judecata , dar m-a pus sa platesc ajutorul - taxa de timbru .

Obliga reclamantul sa restituie catre stat suma de 19.906,9 lei, reprezentand ajutor public judiciar. Compenseaza in parte cheltuielile de judecata. Obliga paratii sa plateasca reclamantului suma de 886 lei cheltuieli de judecata. Copie de pe prezenta hotarare se va comunica, din oficiu, dupa ramanerea definitiva si irevocabila,
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
ContSters355039, utilizator
Teoretic (ca asa de bun e "ajutorul" asta judiciar de te ingroapa) d-voastra va trebui sa va indreptati impotriva paratilor pentru recuperarea unei parti din suma ce le revenea la plata taxei de timbru.
Sau puteti cere chiar acum indreptarea erorii materiale (daca si avocatul e de acord, fireste); personal nu mi se pare normal ca la partaj toti cei implicati sa castige cota din mostenire iar la final doar unul sa plateasca taxa de timbru...e posibil sa fie o "eroare" la mijloc.
ce sa mai spun ....ar trebui sa-i spuns imprumut judiciar....nu mai conteaza , bine ca scap . esalonez la fisca ...vad ce fac...mi-a ajuns !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru compensare zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua, Va rog frumas sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Am un proces de partaj pe rol din 2009, la care s-a stabilit o taxa de timbru de 9.295 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata ContSters326883 ContSters326883 Daca pierd un proces civil iar piritul a avut scutire 100% la taxe de timbru etc , eu am sa platesc cheltuieli de judecata , sau nu ? (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata Adrian 74 Adrian 74 Buna ziua.In cazul unui partaj judiciar unde reclamantului i sa perceput suma de 4470 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat in ... (vezi toată discuția)