avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata

Daca pierd un proces civil iar piritul a avut scutire 100% la taxe de timbru etc , eu am sa platesc cheltuieli de judecata , sau nu ?
Dacă cererea de chemare în judecată va fi respinsă, dvs., în calitate de reclamant, veți fi obligat la plata cheltuielilor de judecată făcute de pârât, în măsura în care acesta din urmă face dovada că le-a efectuat și solicită obligarea dvs. la plata acestora. La acestea se adaugă cheltuielile deja efectuate de dvs. (taxă judiciară de timbru, onorariu avocat etc.), pe care nu are sens ca instanța să le menționeze în hotărâre, cu excepția situației în care nu au fost deja efectuate.

Acesta este răspunsul pentru o situație clasică. Nu știu ce înseamnă faptul că ”pârâtul a avut scutire 100% la taxe de timbru etc”. Detaliați.
Corect, paratii nu au taxe de timbru, doar daca era si el reclamant la randul sau.
Inteleg deci :
eu am chemat in judecata pe matusa mea in partaj judiciar . Eu nu am venituri . Instanta mi-a acordat ajutor : valoare expertiza - casa si teren , acum urmeaza taxa de timbru la valoare finalul adica . Intrebarea este : la final , matusa mea cui va plati cheltuielile de judecata ? Mie nu , deoarece nu am platit . Plateste statului ? Intreb deoarece fiul acesteia care este in relatii bune cu mine si care a sfatuit-o de la inceput sa faca o intelegere amiabila , m-a intrebat si eu nu stiu sa-i raspund . Matusa nu va avea bani si se gindeste baiatul sa o ajute . Am fost destul de clara acum ? Deja matusa a intrat in panica si este pacat . Este si ea reclamant - pirit .
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
ContSters326883, utilizator
deci PIRITA va suporta toate cheltuielile . Statul isi va recupera paguba . Va multumesc nu mai este nevoie sa-mi raspundeti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata si recuperarea lor ContSters355039 ContSters355039 Am cistigat partajul judiciar . Partajul a fost declansat din cauza faptului ca piritii s-au impotrivit unei intelegeri amiabile . Acum la final judecatorul ... (vezi toată discuția)
Interdictie cumparare drept litigios rechi1958 rechi1958 Ca si reclamant , pot cumpara dreptul litigios de la unul dintre piriti , avind deschis un partaj judiciar ? (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata Adrian 74 Adrian 74 Buna ziua.In cazul unui partaj judiciar unde reclamantului i sa perceput suma de 4470 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat in ... (vezi toată discuția)