Dacă cererea de chemare în judecată va fi respinsă, dvs., în calitate de reclamant, veți fi obligat la plata cheltuielilor de judecată făcute de pârât, în măsura în care acesta din urmă face dovada că le-a efectuat și solicită obligarea dvs. la plata acestora. La acestea se adaugă cheltuielile deja efectuate de dvs. (taxă judiciară de timbru, onorariu avocat etc.), pe care nu are sens ca instanța să le menționeze în hotărâre, cu excepția situației în care nu au fost deja efectuate.
Acesta este răspunsul pentru o situație clasică. Nu știu ce înseamnă faptul că ”pârâtul a avut scutire 100% la taxe de timbru etc”. Detaliați.
Inteleg deci :
eu am chemat in judecata pe matusa mea in partaj judiciar . Eu nu am venituri . Instanta mi-a acordat ajutor : valoare expertiza - casa si teren , acum urmeaza taxa de timbru la valoare finalul adica . Intrebarea este : la final , matusa mea cui va plati cheltuielile de judecata ? Mie nu , deoarece nu am platit . Plateste statului ? Intreb deoarece fiul acesteia care este in relatii bune cu mine si care a sfatuit-o de la inceput sa faca o intelegere amiabila , m-a intrebat si eu nu stiu sa-i raspund . Matusa nu va avea bani si se gindeste baiatul sa o ajute . Am fost destul de clara acum ? Deja matusa a intrat in panica si este pacat . Este si ea reclamant - pirit .