avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calomnie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calomnie

buna ziua,va rog sa ma lamuriti
sotul meu a avut o relatie cu o persoana care ma insulta sotului fara sa ma cunoasca iar dupa ce si a dat seama ca nu mi poate strica casnicia ma sunat si mi a povestit de relatia lor.pot sa dau in judecata persoana respectiva ptr insulta si calomnie?cum proced?
multumesc ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:18, 16 Martie 2011
insulta si calomnia nu mai sunt de sorginte penala.art 205,art 206 nu mai sunt prevazute de legea penala.Prin voia legiuitorului, aceste manifestari au trecut in sfera civila.
in acest context, puteti promova o actiune civila,putand solicita inclusiv daune morale,etc.atentie!! trebuie sa aveti probe certe, pertinente.in caz contrar, poate lua o turnura nefavorabila dvs actiunea ce urmeaza sa o promovati.
decizia va apartine
Buna seara,dna.Anna.
Parerea mea este sa nu-i mai dati satisfactie,femeii respective.Pur si simplu nu o ascultati,inchideti-i telefonul nu o lasati sa va strice armonia conjugala.Sunt sigura ca suferiti ascultindu-i povestirile,dar de dvs.depinde sa intrerupeti acest cosmar.Nu merita,ce a fost-a fost.Pastrati-va casnicia,fara valurile din trecut.:luck:
sotul poate fii martor?altfel cum a si putea dovedi insultele?
multumesc ptr raspuns
Normele de incriminare ale celor 2 infractiuni la acest moment nu sunt in vigoare.
Prin decizia nr. 8 s-a admis recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si sesizarea Colegiului de conducere al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in sensul ca, normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art. 205 si art. 206 din Codul penal, precum si prevederile art. 207 Cod penal privind proba veritatii, abrogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt in vigoare
Astfel, va puteti adresa doar instantei civile cu o actiune in raspundere civila delictuala insa veti timbra la valoare pretentiile solicitate.
Consultati avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta, calomnia titimarina titimarina Va salut, din nou am citit sute de mesaje pe acest forum. Am intrebat chiar, cum se procedeaza in cazul insultei si calomniei. Pentru aceasta, am mai multe ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)
Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)