avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine se afla in spatele implementarii repartitoarelor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine se afla in spatele implementarii repartitoarelor de costuri in cadrul asociatiilor de proprietari

Deocamdata nu am alte exemple de "succes" si ca atare ma voi referi strict la asociatia de proprietari din care fac parte.
In anul de gratie 2005, administratorul asociatiei angajat cu CIM a inceput sa discute cu proprietarii din bloc cu privire la necesitatea si oportunitatea implementarii sistemului de repartizare a costurilor cu incalzirea.
La inceput nu am inteles care era interesul acestuia mai ales ca era doar angajat al asociatiei...
Ulterior am inteles de ce administratorul se implica intr-o activitate care nu-i intra in fisa postului:
Firma ii platea administratorului pentru serviciile de citire a repartitoarelor.
Si uite asa cu ajutorul dezinteresat al administratorului ne-am pricopsit cu un contract pe 10 ani cu clauze in favoarea prestatorului si despre care nu a suflat o vorbulita desi era in tema...
Dupa prima iarna, surpriza, firma a renuntat la serviciile adminstratorului ...

La cateva luni administratorul si-a dat demisia pentru ca nu obtinuse marirea de salariu care sa compenseze pierderea suferita ...

Va invit sa ne impartasiti din experienta dumneavoastra cu asemenea implementari de "succes" in favoarea asociatiei de proprietari.
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 22:56, 17 Martie 2011
eliasav a scris:

La inceput nu am inteles care era interesul acestuia mai ales ca era doar angajat al asociatiei...
Firma ii platea administratorului pentru serviciile de citire a repartitoarelor.
Si uite asa cu ajutorul dezinteresat al administratorului ne-am pricopsit cu un contract pe 10 ani ..

Situatie frecvent intalnita
Va rog sa luati in calcul ca nu numai administratorul are partea lui de vina ci,
responsabilitatea principala apartine presedintelui de asociatie care ,in calitatea de semnatar al contractului,avea cunostiinta despre aspectul esential ca reprezentant al firmei pentru activitatea de citire periodica a indexului de consum individual era persoana care desfasura si responsabilitatea de administrare a imobilului
Problema comisionului pe care firmele de calcul caldura il platesc administratorului este iarasi o falsa problema a repartitoarelor.
Acest comision nu-i afecteaza in niciun fel pe proprietari, el, comisionul, fiind dat de firma administratorului din comisionul pe care il percepe de la asociatie in schimbul calcularii caldurii, pentru ca acesta se ocupa de strangerea indecsilor de la proprietari si predarea lor la firma, deci face o parte din prestatia firmei, in intelegere cu firma. Si nu este niciun lucru de rusine daca firma isi rasplateste colaboratorii pentru servicii pe care acestia le fac dupa montarea repartitoarelor.

Toate firmele procedeaza la acest comision acordat administratorului pentru aceasta colaborare si asta nu e treaba nici a asociatiei, nici a proprietarilor, care nu sunt prejudiciati in niciun fel, nefiind o suma in plus de plata.

Aducerea in condominiu a unei firme sau a alteia si decizia de a se lucra cu o firma sau cu alta apartine conducerii asociatiei si nicidecum administratorului care administrator are prin Legea 230/2007 si atributiunea de a gasi acele firme cu care sa se realizeze o lucrare sau alta.
Art. 37. - Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, in vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
elga50, moderator
eliasav a scris:

Si uite asa cu ajutorul dezinteresat al administratorului ne-am pricopsit cu un contract pe 10 ani cu clauze in favoarea prestatorului si despre care nu a suflat o vorbulita desi era in tema...

Administratorul nu are calitatea sa incheie contracte cu furnizorii si/sau prestatorii. Contractele se incheie, in numele asociatiei, de catre presedinte.
Asa ca sunteti fericit: reziliati contractul semnat de administrator!
Contractul a fost semnat de presedintele asociatiei...
Asa ca acest motiv cade.

Am precizat doar faptul ca administratorul a fost atat de "dezinteresat", incat in momentul in care si-a pierdut venitul ne-a spus pa,,, cine vrea sa inteleaga altceva e liber sa o faca, doar la nivel declarativ traim intr-o tara libera.

Noutate: Prestatorul a invocat faptul ca durata contractului de 10 ani a fost la solicitarea expresa a ANRSC....
:offtopic:
Toate firmele procedeaza la acest comision acordat administratorului...
si uite-asa apare conflictul de interese... legalizat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata citire repartiroare andreeaene andreeaene buna ziua, acociatia blocului in care m-am mutat are contract pentru citirea repartitoarelor cu firma ista. eu sunt debransata si am centrala proprie si ... (vezi toată discuția)
Citire repartitoare Roger25 Roger25 Buna ziua, Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire ... (vezi toată discuția)
Citire repartitoare si calcul caldura de catre administrator iana_georgy iana_georgy Buna ziua.Intrebarea mea este urmatoarea:Este posibila citirea repartitoarelor si calculul consumului de caldura de catre administratorul blocului?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)