avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata citire repartiroare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata citire repartiroare

buna ziua,

acociatia blocului in care m-am mutat are contract pentru citirea repartitoarelor cu firma ista.
eu sunt debransata si am centrala proprie si platesc la asociatie doar caldura pe partile comune.
firma ista imi percepe o taxa ca imi calculeaza luna de luna consumul pe partile comune.
as vrea sa nu mai achit aceasta taxa deoarece eu nu am niciun contract cu aceasta firma si nu am nicio obligatie fata de ei.
pot refuza plata acestei taxe?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:51, 15 Mai 2015
Chiar daca nu aveti contract cu firma respectiva trebuie sa platiti cota aferenta partilor comune deoarece are AP contract cu ea.
Tot asa se plateste si service-ul liftului de catre cei care locuiesc parter si care nu beneficiaza de lift.
Sunt alte firme de repartitoare care nu percep taxa respectiva: problema de educatie....
eu sunt de acord sa platesc caldura pe spatiile comune.
nu doresc sa platesc in schimb plata pentru un serviciu care mie nu mi se presteaza.
eu sunt debransata. firma de repartitoare nu are ce repartitoare sa imi citeasca mie. ptr ce platesc taxa?
Este un abuz faptul ca vi se percepe acea taxa. Mai mult decat abuz, este ilegal.
Raspunsul la intrebarea pusa in ultimul mesaj " ptr ce platesc taxa?", l-ati dat chiar in primul mesaj din care citez:
andreeaene a scris:
firma ista imi percepe o taxa ca imi calculeaza luna de luna consumul pe partile comune.

Acea firma calculeaza, repartizeaza costul caldurii pentru toti proprietarii, bransati sau nu, pentru partile comune.

Alte discuții în legătură

Cum putem renunta la ista? noaghium noaghium Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si 3 scari.Pe scara noastra mai sunt bransate 4 apt.,dintre care unul are datorii de 2500ron.Ceilalti au centrale ... (vezi toată discuția)
Servicii calcul si repartizare cheltuieli incalzire barnos barnos in anul 2006, proprietarii din bloc, fara centrale termice de apartament (29 din 54 de apart), au hotarat montarea de repartitoare si au mandatat asociatia de ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura la comun. w_v_w_v w_v_w_v Cum sa fac cu firma care repartizeaza costurile(ISTA) ca nu vor sa scoata de la plata pe cei debransati(desi timp de 2 ani au vrut) si aplica ordinul ... (vezi toată discuția)